+ Színház

A színészek már a konyhában vannak!

konyha

Harminc ember összezárva egy étterem konyhájában. Szakácsok, cukrászok, pincérnők, séf, tulajdonos és takarító – harminc különböző sors, különböző származás, de egy cél mindenek fölött: hogy a vendég maradéktalanul elégedett legyen.

Harminc ember összezárva egy étterem konyhájában. Szakácsok, cukrászok, pincérnők, séf, tulajdonos és takarító – harminc különböző sors, különböző származás, de egy cél mindenek fölött: hogy a vendég maradéktalanul elégedett legyen.
Legendás színészek közreműködésével állítja színpadra október 2-án Arnold Wesker A konyha című darabját a Pesti Magyar Színház. Az előadás akadálymentesített: vakok és gyengénlátók számára audionarrációval válik teljesebbé az élmény. A konyha pompás szerepeket kínál a társulat tagjainak. A színészeknek mélyre kell ásniuk karakterük elemzésében, ugyanakkor precízen meg kell tanulniuk egy tömegkonyha működésének mechanizmusait is. Hogyan kell leadni a rendelést, miből áll a hollandi mártás, milyen késeket használ a húsos, milyen serpenyőben készül a laposhal – csupa olyan ismeret, amit el kell sajátítani ahhoz, hogy a konyha tökéletesen üzemeljen és a színházi illúzió teljes legyen.
A Pesti Magyar Színház Zalán János direktor vezetésével széles közönségréteg előtt szeretné kinyitni a színház kapuit, ezért a bravúros darabra legendás színészeket kért fel, akik a társulat tagjaival együtt konyhává alakítják a színpadot – és az egész világot. Az előadásban szerepet vállalt többek között a filmvászonról megismert Yu Debin, Tordy Géza, Kálid Artúr, Balsai Móni, Takács Géza, Hunyadkürti István és Eperjes Károly.
A színház vakok és gyengénlátók számára akadálymentesítette az előadást: egy mobilalkalmazás és audionarráció segítségével a kihívással élők ép látású nézőtársaikkal együtt élvezhetik a színdarabot. Az élmény teljesebbé válik, hiszen nemcsak a színészek párbeszédét hallják, de az audionarrátor tolmácsolásában képet alkothatnak a színpadi mozgásokról, az előadás vizuális megoldásairól és a szöveg nélküli jelenetekről is. A kihívással élők számára az élmény már napokkal a színházlátogatás előtt elkezdődik: előzetesen megkapják a darab ismertetőjét, a jelmezek leírását, a karakterek jellemzését. És az előadás előtt színpadbejárás során érzékelhetik a díszletet. További információk itt.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top