+ Irodalom

Nyerj páros belépőt a PIM-be!

petőcz andrás

A helyes megfejtést beküldők között 4 páros belépőt osztunk szét, amit az értesítés után postai úton küldünk ki. A jegyek december 31-ig érvényesek, így nem csak az itt felsorolt, hanem az ez évi később megrendezett PIM-kiállításokra is érvényes.

Keresés a weben

Hogyan nyerhetsz?

A Librarius főoldalán elrejtettünk egy idézetet két cikk között Petőcz András írótól. Ha megtalálod, akkor pontosan tudni fogod, hogy az itt található interjúban melyik kérdésre adta válaszul az író. A kérdést kérjük beküldeni a bodo.gabriella@librarius.hu címre.

Beküldési határidő: szeptember 20.

Nyeremény: A helyes megfejtést beküldők között 4 páros belépőt osztunk szét, amit az értesítés után postai úton küldünk ki. A jegyek december 31-ig érvényesek, így nem csak az itt felsorolt, hanem az ez évi később megrendezett PIM-kiállításokra is érvényes.

A PIM jelenleg nyitva lévő kiállításai:

„Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai

A PIM állandó Petőfi-kiállítása

Ki ne ismerné Petőfit? És lehet újat mondani róla? Az NKA Felemelő századcímű sorozata keretében megnyíló kiállítás eddig ismeretlen kéziratokkal, képekkel, személyes tárgyakkal tesz kísérletet a sikeres, fiatal költő alakjának megrajzolására.  »

Sváby Lajos: Arcképek – Önarcképek c. kiállítása

Megtekinthető: 2015. június 10-től október 20-ig
A kiállításon a 80 esztendős Kossuth-díjas festő önarcképeiből, íróportréiból és barátairól készített arcképeiből mutatunk be reprezentatív válogatást. A tárlat 1960 és 2015 között készült műveket mutat be, közöttük önarcképeket és olyan jelentős írók portréit, mint Jékely Zoltán, Örkény István, Ottlik Géza és Petri György.  »

 „A mester én vagyok”

Füst Milán és felesége, Helfer Erzsébet műgyűjteménye
A kiállítás az egykor Füst Milán lakásában található páratlan képző- és iparművészeti gyűjtemény legszebb darabjait mutatja be. A tárlat megtekinthető: 2015. április 17-től  »

 „Maradni szégyen, veszni borzalom” – Magyar írók az első világháborúban

2014. november 5–2016. január 10.
A Petőfi Irodalmi Múzeum első világháborús kiállítása a háborút megélt magyar írók és költők nézőpontjából és értelmezésében mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket. A kiállítás elsősorban a korabeli irodalmi művekből és személyes narratív forrásokból építkezve az egyéni tapasztalatok közvetítésére vállalkozik  »

A kiállításokat a Petőfi Irodalmi Múzeumban találod, térkép: Budapest Károlyi utca 16.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top