+ Életmód

Zsaruellátó: civilek etetik a rendőröket is?

zsaruellátó

A folyamatosan szaporodó facebook-csoportok között új irányt képvisel a Zsaruellátó. A Magyar Rendőrség határra vezényelt állományát látják el alapvető cikkekkel.

A srácok erejükön felül végzik a munkájukat a menekült áradatban. Az összefogás nekik is jár. Étel-ital ellátmányt gyűjtünk és viszünk nekik! Csatlakozz!

– olvasható a facebook-csoport közleményében. A Zsaruellátó jelenleg nagyjából hétezer tagot számlál, de ez csak a központi facebook-csoport, ugyanis percről-percre születnek újabb és újabb, területileg illetékes csoportok az ország minden táján. A szolidaritás megnyilvánulásának korábban ismeretlen formája ez, ami azt mutatja, hogy egyre többen vannak, akik felismerik azt, hogy a menekültek problémáinak megoldása összetettségében is fontos. Persze, a csoportok dinamikus fejlődéséhez nyilván az is hozzájárul, hogy a menekültek segítői is figyelmet fordítanak arra, hogy újra és újra köszönetet mondjanak a rendőröknek, akik – a sajtóhírek szerint – nehéz körülmények között látják el feladataikat. Ráadásul a Zsaruellátó munkájának támogatása politikai meggyőződéstől függetlenül mindenki számára könnyen értelmezhető. Persze, támadások ezt a kezdeményezést is érik, ezért érdemes nyomon követni a bejegyzéseiket:

Több vádat is kaptunk, hogy átverés az oldalunk, ezt szeretnénk cáfolni, főképp a helyszíneken készült fotókkal, amiket folyamatosan töltünk majd föl. Civil kezdeményezés vagyunk, mindenki saját szabadidejében tevékenykedik. Nem áll mögöttünk egyetlen alapítvány, szervezet, párt sem. Továbbá megkérlek titeket, hogy a jövőben is kerüljétek oldalunkon a politikát és a gyűlölködést (minden témában és irányban), mert az ilyen tartalmakat töröljük és minden esetben elhatárolódunk. Többen kértetek tőlünk számlaszámot, köszönjük a felajánlásokat, de pénzadományt nem áll módunkban elfogadni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top