+ Irodalom

Így búcsúztak Fejes Endre írótól – fotó

Fejes Endre

Családja, barátai és tisztelői vettek búcsút vasárnap Fejes Endre Kossuth- és József Attila-díjas írótól vasárnap Budapesten, a XIII. kerületi, Dráva utcai kikötőben. Az író hamvait egy hajóról Dunába szórták.

Családja, barátai és tisztelői vettek búcsút vasárnap Fejes Endre Kossuth- és József Attila-díjas írótól vasárnap Budapesten, a XIII. kerületi, Dráva utcai kikötőben. Az író hamvait egy hajóról Dunába szórták. Búcsúbeszédében Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kiemelte: nagy, korszakos írót temetünk. Mint mondta, ha olyan valaki megy el, akinek életműve kitörölhetetlen része a magyar irodalomnak, akkor azoknak is kötelességük fejet hajtani előtte, akik nemcsak az irodalmi életet, hanem valamilyen módon a tágabb közösséget is képviselik.

Fejes Endre nem szolgált és nem védett rendszereket, egyik rendszer sem volt igazán az övé, de embersége és bátorsága minden rendszerben, minden emberben rezonált

– fogalmazott a miniszter. A búcsúztatón mások mellett Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, Spiró György Kossuth-díjas író és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező is megemlékezett az augusztus 25-én 92 évesen elhunyt alkotóról.

Budapest, 2015. szeptember 13. Spiró György író (b), Koltai Lajos operatőr, rendező (b2), Schiffer János volt főpolgármester-helyettes (b3), Törőcsik Mari színművésznő (j4), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j3) és Tordai Teri színművésznő (j) Fejes Endre búcsúztatásán Budapesten, a  Dráva utcai kikötőben 2015. szeptember 13-án. A Kossuth- és József Attila-díjas író 92 évesen, augusztus 25-én hunyt el. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Budapest, 2015. szeptember 13.
Spiró György író (b), Koltai Lajos operatőr, rendező (b2), Schiffer János volt főpolgármester-helyettes (b3), Törőcsik Mari színművésznő (j4), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j3) és Tordai Teri színművésznő (j) Fejes Endre búcsúztatásán Budapesten, a Dráva utcai kikötőben 2015. szeptember 13-án. A Kossuth- és József Attila-díjas író 92 évesen, augusztus 25-én hunyt el.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top