+ Irodalom

Szétszavazták Budapestet!

100 szóban Budapest

Rekordszámú pályamű érkezett a 100 szóban Budapest kezdeményezésre, amelyet a Mindspace nonprofit szervezet a chilei Plagio csapatával közös együttműködésben szervezett: 1154 ember érzett késztetést, hogy maximum 100 szóban megfogalmazza és elküldje, hogy mit érez, mit gondol Budapestről.

Rekordszámú pályamű érkezett a 100 szóban Budapest kezdeményezésre (a kezdeményezésről itt írtunk bővebben), amelyet a Mindspace nonprofit szervezet a chilei Plagio csapatával közös együttműködésben szervezett: 1154 ember érzett késztetést, hogy maximum 100 szóban megfogalmazza és elküldje, hogy mit érez, mit gondol Budapestről. A 100 szóban Budapest a Chilében hatalmas népszerűségnek örvendő, ezelőtt 15 évvel útjára indított kezdeményezés magyarországi változata.

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva, amikor 738 pályamű érkezett, a Mindspace csapata idén is meghirdette a pályázatot, amely a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg. A zsűri tagjai – Winkler Nóra, Nagy Dániel Viktor, Szőllősy Balázs – által legjobbnak talált történetek írói saját műveiket illusztrálva és kiállítva is láthatják majd, sőt, a legjobbakat dalba öntve is meghallgathatják mindazok, akik részt vesznek a díjátadón október 2-án este 7 órakor a Bálna Budapestben.

A Mindspace által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal is bővült. A Sighter alkalmazás  letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 9 másik emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket egészen szeptember 29-ig.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top