+ Média

Ha mindig csak a szemet szemért elv érvényesül, mindannyian vakok leszünk – Geszti Péter gondolatai a menekültkérdésről

Geszti Péter

Geszti Péter is kinyilvánította véleményét a menekültek ügyében. “Nincs az az indok, ami miatt egy gyermekét cipelő embert fel lehet rúgni – mert ez nettó nácizmus” – írja Facebook oldalán.

Keresés a weben

Nincs az az indok, ami miatt egy gyermekét cipelő embert fel lehet rúgni – mert ez nettó nácizmus.

írja Facebook oldalán Geszti Péter, aki 12 pontban szedte össze gondolatait a menekültkérdésről. Íme a bejegyzés teljes szövege.

Kedves Emberek!

Ha már vitára adtam okot, pár gondolatomat megosztanám veletek itt, a saját oldalamon. Egyben kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a gyűlöletkeltő megnyilvánulástól.

1. Nem szenvedek vakságban, nem tartom magam menekült imádónak, egyszerűen fontosnak tartom az emberiességi szempontokat is.
2. Nincs az az indok, ami miatt egy gyermekét cipelő embert fel lehet rúgni – mert ez nettó nácizmus.
3. A gyermekével menekülő apát felrúgó nő akciója nem véletlenül járta be a világsajtót. Nem azért, mert a magyarok ellen „szokás szerint összeesküdött a világ”, hanem azért, mert – játékfilmeken kívül – ritkán kerül szem elé ilyen nyilvánvalóan aljas tett. Ha kínai vagy svéd földön történt volna hasonló, akkor is szégyenkörútra indult volna ez a történet. A mi nemzetközi megítélésünkön nyilván nem javít, és nyilvánvalóan nem azonosul vele egyetlen jóérzésű magyar sem.
4. A menekülteket valóban regisztrálni kell/kellene.
5. Erre fel kellett volna készülnie az Európai Uniónak, az érintett tagországoknak, így Magyarországnak is. Volt rá idő, fél éve – egy éve már voltak jelei, hogy mi következik, és nyilván tudhatták a katonai, belügyi, külügyi, elhárító, stb szervek, hogy mi jár mindezzel.
6. Nem hiszek a kerítésben, hiszen látjuk, bárki átjut rajta. Az erre elköltött pénz töredékéből táborokat és adminisztrációt lehetett volna/lehetne felállítani, éppen azért, hogy ellenőrizni lehessen, ki lenne a bevándorló, ki a menekült, vagy ki jelent fenyegetést. Erre most is van lehetőség, az EU biztosítana is ehhez erőket.
7. Még az egyébként hergelő üzemmódba tett állami média is azt a hírt hozza folyton, hogy a menekültek nem hoztak magukkal fertőző betegségeket. Felesleges tehát ezzel is ijesztgetni egymást.
8. A törvényes szabályok és megoldások betartása és alkalmazása nem jelenti azt, hogy az emberi szolidaritás érzésének ki kell üresednie bennünk. Sőt!
9. Magam is jártam a családommal a Keleti pályaudvaron múlt szombaton a Migration Aid-et segítendő, és azt láttam, hogy a a környéken a rendőrök kifejezetten humánusan és segítőkészen viselkedtek. Ez jó érzés volt. Inkább bizonytalanságot, fáradtságot és elveszettséget láttam az arcukon – ugyanúgy, mint a MÁV dolgozóin. Ugyanúgy, mint a legtöbbünk arcán. Hiszen valóban új és ijesztőnek tűnő helyzettel állunk szemben, amiben nehéz megőrizni a józan gondolkodást, főleg, ha a megszokott, beteges politikai előítéleteink szerint esünk túlzásokba (Lásd a legújabb közhelygyűjteményt: aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság.)
10. A menekültek nem akarnak ittmaradni, a mienknél gazdagabb és demokratikusabb országokba akarnak eljutni, ugyanúgy mint félmillió honfitársunk, akik úgy érezték, azon országokban jobban boldogulnának.Őket is „hordának” kéne nevezni vajon, vagy ez nem jutna senki eszébe, csak mert fehér a bőrük és nem muszlim vallásúak?
11. Ilyen méretű tömegek kétségbeesett és kényszerű mozgásakor mindig vannak olyan atrocitások, mint a kődobálás – olyan reménytelennek vagy érthetetlennek nevezhető helyzetekben például, amikor nem érthető, hogy ha egy csoport továbbmehet, akkor a következő miért nem, stb, stb. Megjegyzem: Az általuk mutatott agresszió meglátásom szerint eddig elmaradt az olyan focimeccs utáni akcióktól, amelyekben az ultrák szokták „önkifejezni” magukat – ahogy tették a múlt héten is. Ez persze nem menti fel azokat, akik sebesülést vagy kárt okoznak a migránsok közül. Mérlegelni kell, és nem hisztérikusan ítélkezni, sem nekünk civileknek, sem az államigazgatás vagy igazságszolgáltatás dolgozóinak.
12. Mindenkinek joga van félni, és véleményt mondani. De nincs értelme hagyni, hogy a félelemből fakadó gyűlölet elszabaduljon, és a véleménykülönbségek miatt egymásnak essünk.
Ha mindig csak a szemet szemért elv érvényesül, mindannyian vakok leszünk, és a gyermekeink is azok maradnak. Ha maradnak.

27 hozzászólás

27 Comments

 1. tamásjózsef szerint:

  sajnos nagyon sok sebből vérzik Geszti Péter érvelése. Kinek az érdeke az, hogy Magyarországot, ezt a csonka, halxlosan beteg nemzetet, melynek csak adóssága van, melyet mások vettek fel a nevében, s gyermektelen átlagléte lehet itt, belerángassák ebbe a csapdába?

  • tootaagas szerint:

   Az emberiség érdeke, így a magyaroké is az lenne, hogy az ószövetségi szemet szemért elvet 2000 éve meghirdetett új parancsot kövesse.
   Ne foglalkozz azzal, hogy kinek mi volt az érdeke, úgysem fogod megtudni, mert te nem láthatsz a szarkeverők kártyájába, nem is vagy értük felelős. De azért, hogy mit teszel, mit beszélsz és mit gondolsz, azért igen.

 2. tamásjózsef szerint:

  Geszti Péter feledni akarja azt a szerény tényt, hogy a magyar átlag, 1957 óta képtelen önmagát reprodukálni, beteg! 1963 világelső gyermektelenségben, s évente 12 darab vidéki városnyi lakossággal lesz kevesebb. Ezt nevezik, ellenségeink, a szagemberek, természetes fogyásnak. Geszti Péter ne tudná, hogy van itt egy másik jujdejó tagország, mely hasonlóan kicsinyke, mint mi, s ők azt mondották, a legteljesebb cinizmussal, ők kicsik hozzá, hogy belefolyanak a migránsok ápolása, befogadása, s elviselése játszmába.. Nekik lehet ezt, nekünk miért is nem? Hiszen létszámban, ők a szerencsések nagyon is szaporodván pár éven belül utólérnek minket, akik lassan vérzünk, a magyar Európa utolsó mohikánja ugyanis. Erről hallgatnak. Pedig tény. A magyar félmillió pedig odakünn, engedéllyel, törvényes útlevéllel s munkavállalói joggal rendelkezik, Geszti álságos összehasonlítása, tehát szimpla hazugság. Ajánlom Geszti Péternek is, hogy képzelje azt, ezek a migránsok, erdélyi magyarok, csak migrénjük van. Tökés Lászlóék. Emlékezzünk december ötödikére, akkor hogyan szavazhatott ez a Geszti Péter? Emlékezzünk gyurcsányék hogyan röhögtek a kétségbeesett, a könyörgő, (még énekelt is nekik) Tőkés László, a képébe. Pedig az erdélyi magyarok, általában a magyarok, nem csinálják össze a vonatokat, nem hagynak ekkora szemetet maguk után, nem vágják vissza, az álszent őket segítők által adott vizet. S ne higgyünk a tévéműsorok manipulált, a titkosszolgálatok által vezérelt irányított hazugságainak! Mindenki nézze meg, kik ezek, a saját szemével, mit csinálnak itt,. mit hagytak s hagynak itt, hogyan mutogatnak, mennyire diadalmas hódítók inkább ezek, mint sajnálatra méltó üldözöttek..

 3. tamásjózsef szerint:

  A magyarnál nincsen békésebb, védtelenebb s ártatlanabb nép. Csak hamís próféták vádolhatják tehát, akár a gyxlöletdumával, akár pedig azzal, hogy itt bárki, bármikor bántott volna valaha, valakit is, mert más volt. Ez Szolzsenyicin óta pontosan tudjuk, kiknek az érdeke, hogy ezt hazudják erről a valaha itt élt, mára már majdnem teljesen elfogyott népről, a magyarról!! Geszti Péter ezt a kenetteljes levelét, szövegét inkább az osztrákoknak, s a merkeli németeknek, magának a jujdejónak címezhetné. A magyarok, a maradék magyar lakosság 99 százaléka, teljesen ártatlan, minden vádpontjában! Bárcsak ne lenne, s lenne benne életösztön. De, nincsen.

  • Peer Gynt szerint:

   “A magyarnál nincsen békésebb, védtelenebb s ártatlanabb nép. ”
   És a II. világháborúban sem vettünk részt ugye? Nem üzentünk hadat az akkori Szovjetuniónak sem, ugye?

 4. tamásjózsef szerint:

  Különösen gonosz, ebben az írásban, az alábbi hazugság:
  “A gyermekével menekülő apát felrúgó nő akciója nem véletlenül járta be a világsajtót. Nem azért, mert a magyarok ellen „szokás szerint ”
  Milyen az, amikor egy kicsi, kerek riporternő fenéken billent egy feléje támadóan s fenyegően rohanó csoportból egy férfit, akinél ezek szerint, gyermek volt. Nagyon szeretem, amikor a hazai baloldal, annyira szereti a mások gyermekeit. Csak ne legyen az magyar! A nő hibázott? Talán. Inkább bátor volt, a hazai gyurcsányok pedig alulmúlhatatlanok! Annyiban jó az egész, hogy talán tényleg soha nem fognak újra nyerni. S elég Orbánnak, hogy a szavak szintjén úgy csinál, mintha ember lenne, s magyar.

  • Peer Gynt szerint:

   “Milyen az, amikor egy kicsi, kerek riporternő fenéken billent egy feléje támadóan s fenyegően rohanó csoportból egy férfit, akinél ezek szerint, gyermek volt.”
   És egy másik videón látható, hogy még két emberbe belerúg. Hajrá, így kell ezt, ugye ?

 5. tamásjózsef szerint:

  Talán szálljanak már le a magyarokról! Kisértetiesen hasonlít Geszti szövege, az igazi haza Babits cikkre.. Hasonló dühödt támadást inditott a Sors…talán sorstalanok által szervezetten, Trianon után a magyarok ellen. Ime:
  ” Ilyen méretű tömegek kétségbeesett és kényszerű mozgásakor mindig vannak olyan atrocitások, mint a kődobálás –” lám, milyen elnéző, mennyire humánus, ha a szir dobálja a követ, smennyire hevesen tör pálcát a magyar kis riporternő felett.. Miért is?

  • Peer Gynt szerint:

   ” smennyire hevesen tör pálcát a magyar kis riporternő felett.. Miért is?” A nő minimum kétszer rúgott. Ebből egyiknek egy futó gyerek volt az elszenvedője.

 6. tamásjózsef szerint:

  Ami a valóságot illeti, ez a kétségbeesett és kényszerű mozgás, ..valójában szervezett buszokon való ideöntése ezeknek a tömegeknek. Melyeket valakik, kik is? felbiztattak valamiért, hogy pont ide, ebbe a csonka kis térbe, 93 ezer négyzetkilométernyi mohikán-rezervátumba, alig pár száz kilométeres határinkon illegálisan áttörve, ide jöjjenek. Ha ezt magyarok csinálnák a csoda amcsiknál, mondjuk a lezárt mexikói határ mentén, által, stb.. akkor, mit is irna a népszabadság erről?
  Ha Geszti szíve s tudata, neveltetése, indulata… magyar lenne, akkor arról írna cikket, hogy vezessék be, a lovasrendőrséget, s határőrséget, az egész ország területét zárják végre le! S gondolkodjunk el, nagyon mélyen s komolyan arról, hogyha ez Európa, ha ez a merkeli-szirvilág vár ránk, akkor nemmel kéne végre szavazni.. MIkor az unióról kellett szavazni, csak Fekete Gyula jósolta meg ezt a jövőt, lásdEurópa SOS. cikkét… S páran józanok, ezért szavaztunk nemmel, natóra is jujdejóra is… Ezért is….

  • tootaagas szerint:

   “Ha Geszti szíve s tudata, neveltetése, indulata…”
   Nincs jogod kétségbe vonni senki érzéseinek az őszinteségét!
   Neked sem mondta senki, hogy nem vagy hazafi. Azért mert a másik ember nem úgy gondol valamit, ahogy te, az természetes. Aki ezt nem tudja elfogadni, az olyan, mint a “rugdosó ember”

 7. tamásjózsef szerint:

  “Hiszen valóban új és ijesztőnek tűnő helyzettel állunk szemben, amiben nehéz megőrizni a józan gondolkodást, “”
  De szépen mondja ez az új Babitsunk! Miért is kell nekünk szembenállni ezzel a helyzettel? Amikor a magyar nép, szó szerint a halálos betegségében betegágyában, kórházában fekszik, pizsamában, mint az áruló antalljózsef, s várja a biztosnál biztosabb halálát… Miért kell? Mert adósságunk van, s magyarnak, az átlagember magyarnak, megint s mindig, legyen bűntudata, hiszen elkövető, buta ügyfél, kilenc millió f.aita, ahogyan rákosi, egy merkel előd nevezte volt…Támogatni kell tehát a magyart, s a hazai hangadó közvélemény teljesen egyetért abban, hogy ez a több ezer év óta itt éló nép, a magyar, egy napot sem élne túl a jujdejó, s a nemzetözi valutaalap segítsége, támogatása s jóváhagyó beleegyezése nélkül. Ügyes. Az, hogy közben a magyar nép csendesen vérzik el, vége a nemességének, nincsen már parasztság, nincsen polgárság, s ami a viccek vicce, nincsen már a dicső munkásosztály sem. Nem léteznek többé. Hol vagytok székelyek, ezt a földet hagytam rátok.. Hol vannak? Sehol, 11 millió abortusz kádár 57 május elseje óta, kádár sikeresen rávette még a csodálatos munkásosztályt is, hogy az ne reprodukálja önmagát, s az emberiség életében talán elöször állami segítséggel s a propaganda minden eszközével tudatosan szüntesse meg önönmagát, maga a magyar nép. Ilyen még nem volt! ez a bolsevizmus.

 8. tamásjózsef szerint:

  Amerika és a nemzetközi pénzvilág eldöntötte, jobb, ha nincsenek magyarok. Ahogyan már Márai írta, miért nem halt meg, ahogy kérték… S eldöntötték, hogy magát Europát is rá fogják venni, hogy önmagát herélje ki. S milyen érdekes. Az átlagember fel sem fogja mi történik vele. Mikor azt irtam itt valahol, hogy nincsen szegényebb ember az európainál, hiszen önként s dalolva mond le gyermekeiről, a családról, az igazi életről.. Az egyik szerencsétlen nekem esett, engem honnan szalajsztottak, hiszen szülőgépet akarok csinálni a nőkből. Hát itt tartunk, a háború elvesztése után ennyi évvel, 1945, 1957, s 2004 december ötödike után…

  • Peer Gynt szerint:

   “Amerika és a nemzetközi pénzvilág eldöntötte, jobb, ha nincsenek magyarok.” Téged nem Margitnak hívnak ??? Nóóóóórmáááális ???:-)

 9. tamásjózsef szerint:

  Nagyon ügyes az is, hogy már megkerülhetetlen végzetnek hazudják, hogy a szervezetten, modern közlekedési eszközökkel, a legmodernebb telefonokkal s számítógépekkel felszerelt, válogatott középkorú s fiatal férfiakból álló tömegeket nekünk be kell fogadni. Gyermekeinknek kötelező velük járni óvodába, iskolákba, de még az új metró megerősített rendőri felügyelete is erre készült. ezért mondják be angolul a megállókat.stb. Tehát az sem igaz, hogy felkészületlen a helyi s a nemzetközi politika. Tudván tudták mi fog történni…

 10. tamásjózsef szerint:

  “A menekültek nem akarnak ittmaradni, a mienknél gazdagabb és demokratikusabb országokba akarnak eljutni, “”Aha. Már a szlovének ide verik őket vissza, ha regisztrálják őket, merkelék kötelezni fognak minket, hogy mi tartsuk el őket, mi viseljük el, mi féljünk s kerüljük tömeges csoportjaikat. Ezek bizony nagyon nagy koszt hagynak maguk után. Nem japán csövesek, annyi bizonyos! S kedves ember! Geszti Péter! Honnan tudják ezek, hogy demokratikusabb országokba jutnak innen tovább menve? HOnnan is? Kik mondják ezt nekik? S mi a baj a magyarokkal? Az, hogy hetek óta a lakosság leszegett fejjel megy el mellettük, hogy átadták munkába járásuk egyetlen lehetőségét a MÁV-ot, az hogy elviselik, hogy ezek a menekültek, amerre állnak oda csinálnak, gond nélkül, lefekszenek kritikátlan akárhová, ha valaki látta a hátrahagyott szemetüket, már tudhatja kikkel áll szemben.
  Mindenki tudja, kedves emberek! Orbán fogadja majd be őket, s mutogatni fog a nála nagyobb hatalomra. Most nem a szovjetre, hanem a nemzetközi pénzvilágra. El fogják zárni a csapokat, nem kapunk támogatást, hitelt, mindennek vége lesz, ha mi, azaz a nép, nem fogadjuk be őket, s nem viseljük el, még ezt is…

 11. tamásjózsef szerint:

  Amikor a gyurcsányrendőrség szagemberi lovasrohammal s gumilövedékkel támadták a fellázadt tömegeket, akkor nem volt a Geszti Péterék részéről, az a demokratikusabb duma valamiért. Ha egy gyenge kis nő, egy riporternő fenéken mer billenteni egy hözöngő támadót, a támadók tömegéből!! akkor az bejárja a világsajtót.. amikor magyarokat vertek Budapesten, akkor az jogszerű, az szakszerű, az helyes intézkedés volt. Ki gyülölkcdik akkor kedves elvtársai a kádárnak?

  • tootaagas szerint:

   Azért nem érdemes már válaszolni neked, mert te vitatkozni szeretnél, a véleményedet meg már elmondtad.

 12. tamásjózsef szerint:

  A hazai közvélemény milyen egységesen hördül fel, ha a nők negyven évéről, vagy most a férfiak negyven évéről lenne szó. Az felborítja a nyögrendszert, az egész életet, a költségvetést, mindennek vége van, ha az pár száz öreg szerencsétlen, akinek még valami csoda folytán lenne negyven évnyi munkaviszonya, valamiféle eltartottságot, a morzsák morzsáit kapná. az, hogy a menekült, a migráns, remélem kellően remegett a hangjuk amikor kimondták, tele szimpátiával, mély humanizmussal, s liberalista emberiességgel, nos a migráns, naponta 20 ezer forintba kerül. Ennyit megér! Úgy sincsen aki itt dolgozzon! Ők lesznek az új magyar tehetséges munkaerők! lásd merkel, s a szelfi fotója, a migránssal. Magával a migránssal, ezzel a csodával, az emberi jelenségek legszebbikével.! Amióta a sunyi Voltaire, meg a másik álszent francia a vadembert idolnak tette, közben intézetbe küldte vagy hat gyermekét- nevelje más.. hiszen még sem szülőgép ugyebár…., amióta a franciák krokodiluskönnyeket ejtettek, milyen is a világ! meg az a sokat szídott régi rendszer….ilyen áhítattal még a Szekszárdon született Babits Mihály sem tudta, szapulni a magyart, s éltetni a mást, a szivárvány összes színét.. Ha az nem magyar….

  • Peer Gynt szerint:

   “A hazai közvélemény milyen egységesen hördül fel, ha a nők negyven évéről, vagy most a férfiak negyven évéről lenne szó. Az felborítja a nyögrendszert, az egész életet, a költségvetést, mindennek vége van, ha az pár száz öreg szerencsétlen,”. Nézz utána a számoknak. Ez év elejéig 135 EZER nő ment így nyugdíjba.

 13. tamásjózsef szerint:

  Geszti Péter okos ember, ahogyan Babits is az volt! Azt is pontosan tudja tehát, hogy az ultrákat megint s mindig, az agyondicsért hatósági személyek, a rendőrök piszkálták fel.. S ez sem véletlen! Kellett az érv, az indok, hogy megint smindig, a magyarokra lehessen fanyalogni.
  Jó ha tudjuk, ezek a szervezetten ide érkező tömegek, valamiért a saját fajtájuknak, családjuknak sem kellettek!! Befogadhatták volna azok őket, de nem tették. Sajtóhír, hogy egy arab milliárdos felajánlotta saját területét, tán szigetét nekik, de Európa vezetői, s a nemzetközi pénzvilág s titkosszolgálat nem lelkesedett ezért az ötletért s elvetette.. Miért is? ha tényleg oly üldözöttek, miért is nem jó nekik az a segítség, amit sajátjuktól kaphatnának? S ott akár megcsinálhatnák az új, de arab kibucot, magát a marxista paradicsomot, a kommonizmusukat. Akár…

 14. tamásjózsef szerint:

  Kedves emberek! Kedves Európa! Miért pont ez a 93 ezer négyzetkilométernyi kis csonka tér kell maguknak? MIért pont a magyaron verik el az port, amit maguk mesterségesen vertek fel? Mi a bajuk a magyarral? Miért nem hagynak minket békében? Miért kell visszafizetnünk a kádárék adósságát? Mit követett el, a ma öthónapos kisgyermek, hogy olyan adósság szakad a nyakába, ami soha nem fogyhat el? Mikor fizeti vissza adósságát a magyar? Mikor? Hiszen m inden évben, csak nő, nő, nő. A magyar pedig fogy, fogy, fogy.
  Miért ezt a szerencsétlen kis népet vegzálják, oktatják, utálják, miért fanyagolnak arról, hogy milyen is itt a demokrácia? Amiről persze semmit nem tudnak, hiszen szabadon már senki nem mondhatja el gondolatait sem.
  Kedves Geszti Péter! Legyen szíves vegye a fáradtságot, s szálljon fel a vonatra ezekkel, menjen már velük együtt, akár csak Győrig, vagy bárhol az országban. Azt mondják, olyan szaguk van, mint a tevéknek az állatkertben, s a kárpitokat összerondítják, felrakják a lábukat, fetrengenek a padozaton, stb. Kedves balosok, egyszer az életben vegyék már le az osztályszemüvegüket, s a még valóban dolgozó maradék magyar lakossággal legalább utazzanak együtt.. Ugyanis azoknak kell majd elviselni őket. S nem azoknak, akik életükben még nem alázták meg magukat a tömegkozlekedéssel, a tomegek munkájával, magával a kétkezi munkával…

  • tootaagas szerint:

   Utoljára veszem a fáradságot, hogy szóra méltassalak, mert az nem lehet, hogy senki ne mondja meg neked, hogy nagyon szégyelld magad Tamás József!

 15. tamásjózsef szerint:

  Nos, látom sokakat érdekelt. Azóta Merkel Ferenc bevándorlásügyi szagértő, s több millió magyar elvbarátja, elvtársa, kissé bennragadtak, s közben megint s mindig el is maradtak néhány brosurával a nemzetközi marxizmusban.. Hiszen már mindenki zárja a határait, s a kórus mégis s mindig a magyarokat szídja.Ennek oka, Horváth nevű titkoságens szerint az, hogy Franciaország után itt élnek a legtöbben Európában azok, akik mindenkit szívesen látnának s szeretnének, s éltetnek, csak az ne legyen magyxar.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top