+ Ajánló

Ingyenes Őz-idézés a Pótkulcsban

őz zsolt

A halála óta eltelt idő bebizonyította, hogy Őz Zsolt – minden nyavalyájával együtt – a magyar kulturális élet megkerülhetetlen fazonja. Itt maradtak a dalai!

A tavaszi Őzike-fesztiválon még Guess!-nek hívták azt a zenekart, mely pénteken este a Pótkulcsban Öreg Néne Bőrzekéje néven lép Őz Zsolt dalaival a közönség elé.

Jogelődünk a Guess! műsorában már jó néhány Vidámpark-szám szerepelt, nem véletlenül, hiszen tagjaink nagy része , Farkas Zoli (és előtte Katona Zsolti), Rósz Gyuri és én is (ha nem is egy időben, de mind) nyomtuk az Ugatha Christie’ ésVidámpark zenekarban. A számokat jól ismerjük, nagyon szeretjük, és borzasztóan sajnálnánk, ha ez a nagy értékű és időtálló zenei és szellemi hagyaték a feledés homályába veszne. A Gödör-beli Őz emlékesten (még Guess! név alatt) történt sikeres fellépésünk után gondoltunk egy nagyot, így Gyuri és én összeálltunk Kerényi Ákos dobossal és Garam Dani gitárossal (aki korábban rendszeresen fellépett velünk a koncertjeinken), és megalapítottuk az Öregnéne Bőrzekéjét, hogy saját számok mellett a kultikus magyar underground zenekarok (Neurotic, Ugatha Christie, Vidámpark, Karabély, stb.) számait megmentsük az elkallódástól, frissebbé, időtállóvá téve azokat. Ennek az első felvonása ez a (nem kizárólagosan) Vidámpark / Ugatha Christie-műsor, melyet először a Pótkulcsban szeretnénk bemutatni Nektek szeptember 11-én

– írja Bertók Tibor basszusgitáros.

Az estet a BODRISZATVA Projekt (Gerencsér Károly) indítja, majd az AFTER PARTY AKUSZTIK zárja. A belépés ingyenes.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top