+ Ajánló

Már a jövő nyárra készül a KULTKIKÖTŐ

000.KULTKIKOTO_BALATONFOLDVAR__2015valogatott_web__003

Az idei nyár legnagyobb eredménye, hogy Balatonföldvár mellett Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is megnyílt egy-egy KULTKIKÖTŐ élménytér, de ennél sokkal több is történt!

Augusztus végén a Budapest Jazz Orchestra koncertjével zárult a KULTKIKÖTŐ 10. ünnepi évada a Balatonon. Az összművészeti fesztiválként működő rendezvénysorozat két hónap alatt több mint 180 programot kínált a feltöltődni vágyó nyaralóknak és a helyieknek. A jubileumi műsorban szerepeltek színházi és zenés előadások, könnyűzenei koncertek, filmvetítések, kiállítások, gyerekeknek szóló előadások, kézműves-foglalkozások és dél-balatoni borászatok borkóstolói. A kulturális események közel 50.000 látogatót vonzottak idén – az ország minden tájáról. Az idei nyár legnagyobb eredménye, hogy Balatonföldvár mellett Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is megnyílt egy-egy KULTKIKÖTŐ élménytér.

Az első balatonboglári évad

felülmúlta a várakozásokat. A KULTKIKÖTŐ nagyszínpadi színházi előadásai, a Kápolna Színpad koncertjei, valamint a gyerekeknek szóló előadások a boglári és boglárra látogató közönség körében is egyaránt közkedveltek voltak. A színházi előadások közül a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös produkciója, Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiája, valamint Udvaros Dorottya Mégis szép című önálló zenés estje vonzották a legtöbb látogatót.

Balatonfenyvesen a fedett színpad és nézőtér elsősorban a családosok körében aratott komoly sikert: legtöbben a gyerekeknek szóló programokat látogatták.

Balatonföldváron a nyár rögtön egy saját színházi bemutatóval indult:

Janikovszky Éva felnőtteknek szóló írásából képzeletszínházi előadás készült A lemez két újabb oldala címmel Nagy Sándor és Nagy Viktor közreműködésével – ez a produkció nyitotta a csütörtöki kamaraszínházi előadások sorozatát. Az idei nyáron az időjárás kedvezett a szabadtéri színháznak: minden helyszínen minden előadást megtartottak – egyetlen estén esett az eső, de az alkotók és a nézők színház iránti lelkesedése győzedelmeskedett: a Kecskeméti Katona József Színház Mohácsi János rendezte Balfék című bohózata az előadás közepétől az eső miatt a rendezvénysátorba költözve folytatódott. A nagyszínházi programok közül a legtöbb látogatót a Játékszín Primadonnák című bohózata, a Quimby együttes koncertje és a 10. évadot ünneplő különleges Budapest Bár koncert vonzotta. Nagy Viktor ügyvezető igazgató ezen az estén a 10 év néhány emlékezetes pillanatát osztotta meg a közönséggel – a kezdetek lelkes küzdelmétől a növekedésen, a fellépők, a város és a helyiek támogatásának megnyilvánulásain keresztül a kerítésen bemászó néző esetéig.

001.KULTKIKOTO_10_web__unnep

Születésnapi torta is volt….

A 10. év sikere minden eddigi évadét meghaladta. A KULTKIKÖTŐ legénysége ezúton is szeretné megköszönni a nézőknek az érdeklődést és a figyelmet. Érdemes követni szezonzárás után is a www.kultkikoto.hu weblapot illetve a KULTKIKÖTŐ hivatalos közösségi oldalát, mert a szervezők hamarosan már a következő nyár programjairól is szolgálnak információval.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top