+ Gondolat

A Magyarországi Roma Parlament sajtóközleményben tiltakozik

horváth aladár - roma parlament

A Roma Parlament tiltakozását Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése váltotta ki, miszerint nem várja el Európától, hogy kvóta szerint fogadja be a jövevény magyar romákat.

A sajtóközleményt változtatás és kommentár nélkül közöljük:

Orbán Viktor miniszterelnök külföldi diplomaták előtt tartott szeptember 7-ei előadásában a menekültkvóták európai uniós elosztásával összefüggésben a magyarországi cigányságot hozta fel analógiaként, miszerint nem várja el Európától, hogy kvóta szerint fogadja be a jövevény magyar romákat.

Ezzel a nyilatkozatával a magyar miniszterelnök az idegenellenes gyűlöletkeltésbe beemelte a hazai cigányságot. Idegennek bélyegezte és kizárta a nemzetből az ország 10%-át kitevő roma magyarokat. Erre a II. világháború óta egyetlen kormányfő sem vetemedett!

Orbán miniszterelnök, ha tudatában van kijelentése tragikus következményeivel azért, ha nincs tudatában azért, alkalmatlan arra, hogy tízmillió magyar közös jogait és érdekeit képviselje!

A Roma Parlament együtt érez és szolidáris a hazájukból elüldözöttekkel, a háborús erőszak elől menekülőkkel. Követeljük a világpolitikai jelentőségű kérdés hosszú távú, emberséges és jogszerű kezelését.
Egyben kifejezzük: eltökélt szándékunk, hogy Magyarország továbbra is a hazánk, az Európai Unió pedig az otthonunk maradjon.

Nem fogjuk megengedni, hogy kitaszítsanak a hazánkból! Meg fogjuk védeni mind a magunk, mind az országunk becsületét!

Budapest, 2015. 09. 07.

Horváth Aladár – elnök

***

A témához kapcsolódik:

Segítsük a szenvedőket! – indul a jezsuita menekültprogram

A Magyar Telekom is szerepet vállal a menekültek ügyében

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Axxtro szerint:

    Attól, hogy valamit elhallgatunk vagy letagadunk, az nem fog eltűnni.

    Hasznosabb volna arról nyilatkozniuk, hogy maguk szerint mennyire sikerült integrálniuk saját magukat az elmúlt néhányszáz évben.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top