+ Gondolat

A Magyarországi Roma Parlament sajtóközleményben tiltakozik

horváth aladár - roma parlament

A Roma Parlament tiltakozását Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése váltotta ki, miszerint nem várja el Európától, hogy kvóta szerint fogadja be a jövevény magyar romákat.

A sajtóközleményt változtatás és kommentár nélkül közöljük:

Orbán Viktor miniszterelnök külföldi diplomaták előtt tartott szeptember 7-ei előadásában a menekültkvóták európai uniós elosztásával összefüggésben a magyarországi cigányságot hozta fel analógiaként, miszerint nem várja el Európától, hogy kvóta szerint fogadja be a jövevény magyar romákat.

Ezzel a nyilatkozatával a magyar miniszterelnök az idegenellenes gyűlöletkeltésbe beemelte a hazai cigányságot. Idegennek bélyegezte és kizárta a nemzetből az ország 10%-át kitevő roma magyarokat. Erre a II. világháború óta egyetlen kormányfő sem vetemedett!

Orbán miniszterelnök, ha tudatában van kijelentése tragikus következményeivel azért, ha nincs tudatában azért, alkalmatlan arra, hogy tízmillió magyar közös jogait és érdekeit képviselje!

A Roma Parlament együtt érez és szolidáris a hazájukból elüldözöttekkel, a háborús erőszak elől menekülőkkel. Követeljük a világpolitikai jelentőségű kérdés hosszú távú, emberséges és jogszerű kezelését.
Egyben kifejezzük: eltökélt szándékunk, hogy Magyarország továbbra is a hazánk, az Európai Unió pedig az otthonunk maradjon.

Nem fogjuk megengedni, hogy kitaszítsanak a hazánkból! Meg fogjuk védeni mind a magunk, mind az országunk becsületét!

Budapest, 2015. 09. 07.

Horváth Aladár – elnök

***

A témához kapcsolódik:

Segítsük a szenvedőket! – indul a jezsuita menekültprogram

A Magyar Telekom is szerepet vállal a menekültek ügyében

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Axxtro szerint:

    Attól, hogy valamit elhallgatunk vagy letagadunk, az nem fog eltűnni.

    Hasznosabb volna arról nyilatkozniuk, hogy maguk szerint mennyire sikerült integrálniuk saját magukat az elmúlt néhányszáz évben.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top