+ Média

Így búcsúzott az olvasóktól a Cink főszerkesztője

Tegnap már megírtuk, hogy a megszűnik a Cink.hu: a lap első főszerkesztője, Szily László jelentette be a hírt. Ma délelőtt a Cink mostani főszerkesztője, Gazda Albert búcsúzott az olvasóktól egy hosszú posztban.

Tegnap már megírtuk, hogy a megszűnik a Cink.hu: a lap első főszerkesztője, Szily László jelentette be a hírt. Ma délelőtt a Cink mostani főszerkesztője, Gazda Albert búcsúzott az olvasóktól egy hosszú posztban.

Amikor az Origo és jó néhány munkátlan hónap után a Cinkhez kerültem, és belaktam a helyet, azt mondtam: nagyobb ajándékot nem kaphattam volna az élettől. Igaz, meg is érdemeltem. Jobbat tényleg nem tudtam volna elképzelni sem: végre megint írhattam, rengeteget, és mindig arról, ami érdekelt. Ilyen csak a mesében van – és a Cinknél volt. Azzal a plusszal ráadásul, hogy a dolgok, amik érdekeltek bennünket, és szívesen írtunk róluk, érdekeltek benneteket is. Sokáig úgy éreztem – és úgy is nézett ki –, hogy erőfeszítéseinket siker koronázza. A tartalom színesedett, az olvasottság nőtt, a beszélgetések és a viták érdekesek voltak, és mindenki majd megőrült a boldogságtól

– írja Gazda Albert a Cinknél töltött első időszakról. Cikkében kitér arra, hogy miben volt sikeres a Cink, és mi volt az, amit szerettek volna elérni, de már nem sikerült. Az oldalon még valószínűleg lesz már poszt a következő hetekben, de a lap újságírói még nem tudják, hogy hol folytatják. (A megszűnés okait tegnap Szily László részletesen taglalta.) A főszerkesztő külön kitért a Cink esetében oly fontos kommentszekcióra is:

És eközben létrejött egy több száz fős közösség a közelünkben, melynek tagjai a legtöbbször nemcsak velünk, hanem egymással is képesek voltak szóba állni és szót érteni, és ez a szakblogok világát leszámítva talán egyedi volt a mai online sajtóban. Ígértem erről a kommenteléses témáról egy hosszúposztot nemrég, amit már nem fogok megírni. A lényege olyasmi lett volna, hogy mekkora hülyeség, hogy napjainkban sokkal kevesebbet beszélgetnek egymással az emberek. Ráadásul úgy lehetett ezt a Cinken sokáig, hogy azok sem tépték ki egymás szívét és azok sem küldték el a másikat a halál faszára, akik nagyon nem gondolták ugyanazt.

A főszerkesztő összegyűjtötte kedvenc posztjait is az elmúlt időszakból. Az egész cikket itt olvashatod el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top