+ Film

Elsöprő sikert aratott Brüsszelben a magyar koprodukcióban készült Vágtázó elme című film

vágtázó elme

A bemutató után, ahol 1200 néző előtt vetítették és vastapssal fogadták, többen viccesen megjegyezték, hogy többségi belga pénzből a belgáknak készítettek egy tulajdonképpen magyar filmet – meséli Kántor László executive producer.

Szeptember 1.-én este mutatták be Brüsszel reprezentatív kulturális központjában, a Bozarban az Új Budapest Filmstúdió koprodukciójában készült Galloping mind (Vágtázó elme) című játékfilmet. A film rendezője a világhírű táncos-koreográfus Wim Vandekeybus (Ultima vez), akinek ez az első nagyjátékfilmje. Az alkotás belga-magyar-holland koprodukcióban készült és szinte teljes egészében Magyarországon forgatott film, kisebb részt a román tengerparton.

vágtázó elme

A film executive producere, Kántor László elmondta a Librarius.hu-nak:

A film nagy része magyar, továbbá angol nyelven készült, a stáb és a szereplők nagy része magyar. A film operatőre Szabó Gábor, a főszereplők közt láthatjuk Tóth Orsolyát és Margitai Ágit, aki nemrég távozott közülünk, ez volt élete utolsó játékfilmszerepe. A többi szerepet magyar gyerekek játsszák. A forgatás rendkívül nehéz és veszélyes volt, hiszen a gyerekek a városban vágtáznak lovaikon, hidakról ugrálnak a folyóba, lovak úsznak ki a tengerből, de ugyanakkor ez teszi rendkívül látványossá is a filmet.

vágtázó elme

Fotó: Kántor László

Kántor László megosztott velünk egy anekdota-gyanús megjegyzést is a filmről:

A bemutató után, ahol 1200 néző előtt vetítették és vastapssal fogadták, többen viccesen megjegyezték, hogy többségi belga pénzből a belgáknak készítettek egy tulajdonképpen magyar filmet.

A fesztiválbemutatók után rövidesen a magyar közönség is láthatja majd a mozikban az A Company Hungary forgalmazásában.

vágtázó elme

vágtázó elme

Fotó: Kántor László

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top