+ Film

Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről – videó

Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről

A szatirikus filmnek francia, norvég és német koprodukciós partnerei is voltak. Az alkotás az Európai Filmdíjra is esélyes. A svéd Roy Andersson rendezte és most indul Oscar-díjért.

Svédországot Roy Andersson Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című filmje képviseli a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért folyó versengés idei mezőnyében – közölte kedden a Variety.com.

Az Egy galamb tavaly a velencei filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjat kapott, a kritikusok Svédországban és a világ más táján is lelkesen fogadták. A szatirikus filmnek francia, norvég és német koprodukciós partnerei is voltak. Az alkotás az Európai Filmdíjra is esélyes.

Andersson, aki jelenleg Om det oändliga (Örökkévalóság) munkacímű új filmjén dolgozik, Svédország legnépszerűbb rendezői közé tartozik, bár nem készített még túl sok filmet. Az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről hét év után az első játékfilm hosszúságú alkotása volt. Korábban Svéd szerelmi történet, Dalok a második emeletről és Te, aki élsz című filmjeit indította Svédország a legjobb idegen nyelvű film Oscarjáért.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top