+ Életmód

A 15 legbarátságtalanabb város a világon

15 legbarátságtalanabb

Na, akkor lehet fogadásokat kötni, hogy melyik nagyváros a legbarátságtalanabb. Ha nem olvastam volna a cikket, valószínűleg valamelyik kelet-európai várost tippeltem volna, de hogy ennyi amerikai város belefér a top 15 barátságtalanba, az álmomban sem…

Többségében amerikai, orosz és francia városok szerepelnek a világ 15 legbarátságtalanabb településének listáján, amelynek élén Moszkva áll

lakosainak nem segítőkész magatartása és általános közönye miatt.

A 15 legbarátságtalanabb városból kilenc amerikai, kettő-kettő francia és orosz, egy-egy pedig kínai és német nagyváros.

A Travel and Leisure amerikai utazási magazin felkérte olvasóit, hogy állítsák rangsorba a világ 266 városát a lakosság barátságtalansága alapján. Mintegy 200 ezren küldték el véleményüket.

Az eredményről beszámoló The Independent brit lap megjegyezte: a világ legkedveltebb, kulturális életükről, ízletes konyhájukról, élénk éjszakai életükről híres városainak bizony van még mit tanulniuk, ha a kedvességről van szó.

A lista második helyén az amerikai New Jersey áll, a harmadik az orosz Szentpétervár, a negyedik Marseille, az ötödik Los Angeles, a hatodik New York, jóllehet a két utóbbi az amerikaiak legközkedveltebb úticéljai.

Egy turista Los Angelesről azt írta, hogy a város

tele van goromba, nem készséges emberekkel, akik megpróbálnak átverni.

Egy másik utazó New Yorkról volt hasonló véleménnyel:

New Yorkban minden megtalálható, csak ne kérd meg az embereket az utcán, hogy segítsenek útba igazítani.

A legbarátságtalanabb 15 között van még Philadelphia, Baltimore, Las Vegas, Cannes, Peking, Miami, Washington, Frankfurt és Boston.

A megkérdezettek az írországi Galwayt találták a világ legbarátságosabb városának, a turisták véleménye szerint

ez a város a legbarátságosabb emberek otthona, akikkel valaha találkoztak.

A legbarátságosabb 15 város között három ír van, méghozzá az első négyben – Dublin és Cork a harmadik és negyedik helyen -, öt amerikai város – a második helyen Charleston, továbbá Savannah, Austin, Nashville és Ashville -, a kambodzsai Siem Reap, az új-zélandi Auckland, az ausztrál Melbourne és Sydney, a skót Edinburgh, a dél-afrikai Fokváros és a japán Kyoto.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top