+ Film

Rangos díjat nyert a Zeneakadémia imázsklipje – videó!

zeneakadémia

A nemzetközi kommunikációs szakma egyik csúcsdíjának számító Red Dot Design Díjat nyerte el a Zeneakadémia Lisztérium című reklámszpotja, ezzel az intézmény az egymást követő második évben is kiérdemelte az elismerést.

A nemzetközi kommunikációs szakma egyik csúcsdíjának számító Red Dot Design Díjat nyerte el a Zeneakadémia Lisztérium című reklámszpotja, ezzel az intézmény az egymást követő második évben is kiérdemelte az elismerést.

A Géczy Dávid által rendezett, 40 másodperces imázsklip nem a Zeneakadémia egészére, hanem kizárólag koncertközponti tevékenységére fókuszál – közölte az MTI-vel hétfőn a Zeneakadémia. Közleményük szerint a Red Dot kommunikációs versenyének zsűrije csaknem 7500 induló közül választotta ki idén az 568 legjobbat 17 kategóriában. A Zeneakadémia Lisztérium című imázsklipjét a Film and Animation, ezen belül is a Corporate/Image film alkategóriában díjazta a 27 tagból álló nemzetközi grémium.

A díjat november 6-án Berlinben vehetik át a Zeneakadémia képviselői a kreatív iparág éves csúcstalálkozójának számító Red Dot gálán. Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója a közleményben hangsúlyozta, hogy „fapados produkcióval” sikerült az elismerést kivívni, hiszen a számos magyarországi televíziós csatornán, valamint a BBC-n, a Mezzón és a YouTube-on bemutatott reklámfilm költségvetése alig haladta meg a négymillió forintot. A Zeneakadémia arculata és kommunikációja az újabb Red Dot-díjjal immár nyolc rangos szakmai elismerést mondhat magáénak. Legutóbb 2015 áprilisában a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében, a Televíziós reklámok-intézményi arculat kategória legjobbjaként, Silver Hugo-díjra tartotta érdemesnek a nemzetközi zsűri.

A 2015 januárjában bemutatott Lisztérium kreatív koncepcióját Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató, egyben a film kreatív producere, valamint a Zeneakadémia ügynöksége, az Allison Advertising részéről Gács Róbert álmodta meg. A Zeneakadémián végzett fiatal komponista, Kutrik Bence által a szpothoz komponált zenét az erre az alkalomra jelentősen kibővült Musiciens Libres kamaraegyüttes szólaltatta meg.

Itt tekinthető meg a kisfilm:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top