+ Ajánló

Agrippák, Pelágiák, Jermákok! Van egy névnapi ajánlatunk

Indul a tizenhatodik Savaria Karnevál – lesz hagyományőrző felvonulás, fellép Lajkó Félix, Palya Bea, Péterfy Bori és az Elefánt is. Aki teheti, menjen Szombathelyre nyarat zárni.

Először is boldog névnapot minden érintettnek, másrészt tessék Szombathelyen ünnepelni, mert elkezdődött a rendes évi Savaria Karnevál. A tűzmadaras, lángnyelős nyitóséta tegnap este megvolt, de vasárnapig lesz még bőven program, fellép Lajkó Félix, Palya Bea, Péterfy Bori és az Elefánt is.

A Savaria Karnevál Közép-Európa legnagyobb históriás játéka, ennek megfelelően idén 23 helyszínen csaknem 300 programot kínálnak a szervezők.  A korábbi évekhez hasonlóan pénteken és szombaton is este 7 órakor kezdődik a karnevál legnépszerűbb programja, a hagyományőrzők jelmezes felvonulása.

A felvonuláson a római kortól az I. világháború időszakáig elevenítik meg a letűnt korok viseleteit. A menetet zenészek és garabonciások, mutatványosok és tűzfújók hada teszi igazán színpompássá és mozgalmassá. Minden eddiginél több helyi civil szervezet, együttes és diák vonul majd a belváros utcáin, a 15. születésnapját a karneválon ünneplő Artistica Anam Cara pedig fergeteges mutatványokra készül.

Színesíti a menetet többek között egy szenegáli artista táncművész is, és ott lesznek a menetben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak I. világháborús hagyományőrzői, nádori díszőrei, sőt lelkes vasvári hagyományőrzőknek köszönhetően még a monarchia haditengerészetének matrózai is

– írják a karnevál oldalán.

A részletes programot itt lehet elérni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top