+ Ajánló

Agrippák, Pelágiák, Jermákok! Van egy névnapi ajánlatunk

Indul a tizenhatodik Savaria Karnevál – lesz hagyományőrző felvonulás, fellép Lajkó Félix, Palya Bea, Péterfy Bori és az Elefánt is. Aki teheti, menjen Szombathelyre nyarat zárni.

Keresés a weben

Először is boldog névnapot minden érintettnek, másrészt tessék Szombathelyen ünnepelni, mert elkezdődött a rendes évi Savaria Karnevál. A tűzmadaras, lángnyelős nyitóséta tegnap este megvolt, de vasárnapig lesz még bőven program, fellép Lajkó Félix, Palya Bea, Péterfy Bori és az Elefánt is.

A Savaria Karnevál Közép-Európa legnagyobb históriás játéka, ennek megfelelően idén 23 helyszínen csaknem 300 programot kínálnak a szervezők.  A korábbi évekhez hasonlóan pénteken és szombaton is este 7 órakor kezdődik a karnevál legnépszerűbb programja, a hagyományőrzők jelmezes felvonulása.

A felvonuláson a római kortól az I. világháború időszakáig elevenítik meg a letűnt korok viseleteit. A menetet zenészek és garabonciások, mutatványosok és tűzfújók hada teszi igazán színpompássá és mozgalmassá. Minden eddiginél több helyi civil szervezet, együttes és diák vonul majd a belváros utcáin, a 15. születésnapját a karneválon ünneplő Artistica Anam Cara pedig fergeteges mutatványokra készül.

Színesíti a menetet többek között egy szenegáli artista táncművész is, és ott lesznek a menetben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak I. világháborús hagyományőrzői, nádori díszőrei, sőt lelkes vasvári hagyományőrzőknek köszönhetően még a monarchia haditengerészetének matrózai is

– írják a karnevál oldalán.

A részletes programot itt lehet elérni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top