+ Média

Élő adásban lőttek le két tévést

Az első jelentésekkel ellentétben az interjúalany, Vicki Gardner, a helyi kereskedelmi kamara elnöke is megsebesült. Őt megműtötték, állapota stabil.

Élő reggeli adásban, interjú közben lőtt le egy riporternőt és egy operatőrt szerdán a Virginia állambeli Moneta bevásárlóközpontjában egy volt kollégájuk, aki a kettős gyilkosságról videót közölt a közösségi médiában, majd öngyilkosságot követett el.

A CNN hírtelevízió leányvállalata, a roanoke-i központú WDBJ7 két munkatársára, a 24 éves Alison Parkerre és a 27 éves Adam Wardra legkevesebb 15 lövést adott le a támadó, akit Vester L. Flanaganként azonosítottak.

A 41 éves Flanagan a WDBJ7 tévétársaság 2013 februárjában elbocsátott riportere volt. A férfit rendőrrel kísértették ki akkor a munkahelyéről. Jeffrey Marks, a csatorna elnök-vezérigazgatója szerint Flanagan kereste a konfliktust és nehéz volt vele együttdolgozni.

Flanagan, aki a WDBJ7-nél a Bryce Williams újságírói nevet használta, a közösségi médiában megosztott egy, a gyilkosságról általa készített videót. A Twitter, a Facebook és a YouTube megpróbálta törölni a felvételeket.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy Flanagan egy autós üldözést követően, amelyben összetörte az autóját, az I-66-os autópálya közelében fegyverével öngyilkosságot kísérelt meg. Válságos, életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba, ahol meghalt.

Flanagan a jelek szerint hosszasan készült a gyilkosságra; az ABC televízió híradójának nem sokkal a bűncselekményt követően egy 23 oldalas faxot küldött. A rendőrség erről nem közölt részleteket, de sajtóértesülések szerint az afroamerikai férfi a terjedelmes üzenetben egyebek között a faji megkülönböztetésre panaszkodott. Azt állította, akkor telt be nála a pohár, amikor júniusban egy fehér rasszista támadó meggyilkolt kilenc fekete hívőt egy charlestoni templomban.

„Williams” szerdán a Twitteren azt állította, hogy mindkét áldozatával munkahelyi konfliktusa volt. Az elkövető több korábbi kollégájára panaszt tett az Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottságánál állítólagos rasszista kijelentéseik miatt, de vádjait nem sikerült bizonyítania.

Az első jelentésekkel ellentétben az interjúalany, Vicki Gardner, a helyi kereskedelmi kamara elnöke is megsebesült. Őt megműtötték, állapota stabil.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője felszólította a kongresszust, hogy hozzon törvény a lőfegyverek beszerzésének és tartásának megszigorításáról, és hogy a „józan ész” szellemében akadályozza meg a virginiaihoz hasonló tragédiákat, amelyek „túlságosan gyakran” fordulnak elő az Egyesült Államokban. Hasonlóképpen a lőfegyverekre vonatkozó szabályozás megszigorítását sürgette Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top