+ Ajánló

Film készült a zsidó nő és az SS-tiszt szerelméből!

A film Iréne Némirovsky Suite francaise című könyve alapján készült, mely a francia történelem egyik legszörnyűbb tragédiájáról ad számot.

Szeptember 3-án mutatja be a Vertigo Média a Suite Francaise című brit-francia romantikus drámát. A film Irène Némirovsky regénye alapján készült, ami a 2004-es frankfurti könyvfesztivál egyik szenzációja volt. Némirovsky nem fejezhette be regényét, mert a második világháborúban az auschwitzi koncentrációs táborban meghalt. 1942-es halála után a deportálástól csodával határos módon megmenekülő lánygyermekei csaknem hat évtizeden át egy kofferben őrizgették a kéziratot, mit sem sejtve annak tartalmáról. A regény 2004-es megjelenését követően elnyerte a rangos Renaudot-díjat, amelyet első alkalommal ítéltek oda posztumusz, „kortársi” rangra emelve a remekművet.

A regény adaptációja valóságos sztárparádét vonultat fel, benne a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Williams mellett többek között az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas, A Wall Street farkasával sztárrá váló Margot Robbie, és a manapság Hollywoodban erősen foglalkoztatott Matthias Schoenaerts játsszák a főbb szerepeket.

SUITE FRANCAISE
Színes, feliratos, brit-francia romantikus dráma

Amikor a második világháborúban a németek bevonulnak Franciaországba, az emberek tömegesen hagyják el Párizst. Egy kis vidéki településen a helyiekhez szállásolják el a német tiszteket. Itt találkozik egymással a férje után híreket váró, és anyósával élő Lucile, és a bekvártélyozott német tiszt, Bruno. A nő akárhogy szeretné ignorálni a férfit, vonzódni kezdenek egymáshoz, s egymásba szeretnek egy olyan korban, amikor mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak. Szerelmüket titkolniuk kell, főleg, ha ellentétes oldalon állnak.

Rendezte: Saul Dibb
Irène Némirovsky regényéből a forgatókönyvet írta:
Saul Dibb, Matt Charman
Producer: Romain Bremond, Andrea Cornwell, Michael Kuhn
Operatőr: Eduard Grau
Zene: Rael Jones
Vágó: Chris Dickens

Szereplők: Michelle Williams, Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie, Ruth Wilson, Sam Riley

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top