+ Építészet

Ezért zár be a Jégbüfé

jégbüfé

A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély.

A Ferenciek terén lévő, 1952-ben megnyílt Jégbüfé a hét végén bezár, közölte az Origo hírportál kedden. Mint arról beszámoltunk, a cukrászdának helyet adó Párizsi Udvarból legkésőbb 2017. első negyedévére ötcsillagos szálloda lesz.

Az interneten fellelt információ szerint a Jégbüfé elnevezés onnan ered, hogy számtalan fagyit, parfét értékesítettek itt büfé-rendszerű kiszolgálásban. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István – utóbbi a Jégbüfé első vezetője – volt.

1952. május 29., csütörtök, Népszava:

Megnyílt a Jégbüffé
Szerdán a Felszabadulás téren megnyílt a Jégbüffé, ahol újszerű készítményeket szolgálnak fel. Fagylalttal készült hűsitőitalok, parfék, jégkrémes sütemények és újfajta jégkrémek mellett szendvicseket és feketekávét is lehet itt kapni. Különleges hűtőberendezés gondoskodik arról, hogy a legmelegebb nyári nyári napokon is friss maradjon az étel.

A jelenlegi üzemeltető – a céginformáció adatai szerint – az üzlettel azonos címen, a Ferenciek tere 10. szám alá bejegyzett Jégbüfé Vendéglátó és Szolgáltató Kft. A céget 1999-ben a Taverna Szálloda és Étterem Rt. alapította. A jegyzett tőkéje azóta is változatlanul 3 millió forint. A kft. tulajdonosa Tóth Árpádné, míg a társaság képviseletére Varga Anett jogosult.

A múlt év nyarán indult,

többfordulós nemzetközi pályázaton a Párizsi Udvart a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély. A jegyzett tőkéjét időközben 3 millió forintra emelték, a tulajdonosa pedig ez év április óta, a budapesti illetőségű Ayesh Majdi.

A februárban aláírt tervezési szerződést a menedzsmentjogokat gyakorló Mellow Mood cégcsoport képviselői, Sameer Hamdan és Zuhair Awad, valamint a pályázaton nyertes Archikon Kft. ügyvezető tulajdonosa, Nagy Csaba építész jegyzi. A menedzsmentjogokat gyakorló cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top