x

Újabb játékokat rejt magában a főváros

mindspace

A Mindspace által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal bővül. A Sighter alkalmazás letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 10 emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket.

A tavaly útjára indított, és a több mint 700 beküldött írással büszkélkedő pályázat idén közösségi játékokkal turbózza programját. Az ingyenesen letölthető Sighter alkalmazás újabb és újabb történetek megírására inspirálhatja a tollforgató pályázókat, akiknek nincs más dolguk, mint megkeresni az alkalmazás segítségével a budapesti Palotanegyedben elrejtett 12 szót. A 12 megtalált szó felhasználásával maximum 100 szavas, Budapestről szóló írásokat kell feljegyezni, egy – a Lumen kávézóban átvehető – illusztrált képeslapra és 2015. szeptember 29-ig átadni azokat a szervezőknek, egy kávéért vagy üdítőért cserébe.

A 100 szóban Budapest pályázat másik idei újdonsága a közösségi történetírás. A városi játék során 10 játékos alkothat közösen egy történetet Budapestről. Minden játékos maximum 10 szót írhat a lapra, melyet az utolsó történetíró a Lumen Kávézóban adhat le személyesen vagy küldheti el a kávézó címére postai úton. A játék érdekessége, hogy a megírandó történetek lapjai véletlenszerűen jutnak el a játékosokhoz, hiszen a történetírók bárkinek átadhatják a stafétát. A közösségi történetek szintén 2015. szeptember 29-ig juttathatóak el a Lumen kávézóba, ahol a játékosok egy kávéra vagy üdítőre a Lumen vendégei.

A két játék a 100 szóban Budapest pályázat kiegészítő játékát képezi. A nyomtatványra írt történeteket a szervezők külön bírálják el, azok nem kerülnek be a hivatalos versenybe, de természetesen a legjobbakat a szervező Mindspace csapata – támogatói segítségével – kiállítja, illetve díjazza. A pályázat a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ támogatásával a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg.

A 100 szóban Budapest történetíró pályázatát tavaly indította útjára a Mindspace nonprofit szervezet. Arra kértek mindenkit, hogy írjanak Budapestről, meséljék el maximum száz szóban, milyen érzéseik, gondolataik vannak a várossal kapcsolatban. Egy kikötés volt és van: a történeteket maximum száz szóba kell sűríteni. A 100 szóban Budapest pályázatra idén ​2015. szeptember 1-ig lehet beküldeni a pályaműveket a 100 szóban Budapest oldalra, illetve a történeteket postai úton is elküldhetik a jelentkezők a Lumen Kávézó címére. A legjobbak pénznyereményben részesülnek, valamint műveiket kiállítják.

A Sighter segítségével játékosan megismerhetőek a város érdekességei, nevezetességei, csupán követni kell az iránytűt, a hideg-meleg visszajelzéseket, és feltárulnak környezetünk rejtett kincsei. Az ingyenes, magyar fejlesztésű, közösségépítő játék korábban elnyerte az Év Játékalkalmazása díjat is, és nagy sikerrel használják városi csapatépítő eseményeken is.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!