+ Életmód

A Kálvin térnél kígyók köröznek a kávéd körül!

Zoo Cafe

Itt egy papagáj, amott egy kaméleon, a szomszéd asztalon egy kígyó tekereg, miközben táskámat egy macska veszi birtokba. Ez a Zoo Cafe, ahol kígyókkal, kaméleonokkal és kandúrokkal kávézhatunk.

Itt egy papagáj, amott egy kaméleon, a hátam mögött egy kígyó tekereg. Közben elképesztő eleganciával veszi birtokba a táskámat egy méretes fehér macska, akinek valósággal csillog a bajsza a beszűrődő napsütésben. Nem, nem az állatkertben kávézom, sokkal inkább az állatkert költözött a kávézóba: a helyszín nem más, mint a Zoo Cafe, ami a Kálvin tértől sétálva öt perc alatt megközelíthető (Fejér György utca 3.).

A kávézó receptje egyszerű: a vendég finom italokat szürcsölhet és sütiket majszolhat, teheti mindezt csíkos mókusok, fehérhasú sünök, sisakos kaméleonok, papagájok, kígyók és macskák társaságában. A már általunk is bemutatott Cat Café-hoz hasonlóan az állatok itt sem ketrecekben és terráriumokban sínylődnek, hanem szabadon csúsznak-másznak közöttünk. Kivéve a narancs bohóchalat és a sárga doktorhalat, de biológiai adottságuknál fogva nekik jobb is a vízzel teli akváriumban, mint a vendégek asztalain.

A szerző fotója

A szerző fotója

A többi állatot viszont kézbe is vehetjük, hisz veszélytelenek. A csíkos mókus és a fehérhasú sün mancsához legalábbis nem tapadt sok vér az elmúlt évszázadokban, de a Maine coon macska sem az a megátalkodott gyilkológép. A Zoo Cafe cseppet sem unalmas hely. Az állatok egyik helyiségből a másikba vándorolnak egy kis figyelemért és simogatásért cserébe. Ha esetleg mégsem jönne utánpótlás, csak szólnunk kell az állatgondozónak, aki rögvest előhalászik nekünk egy szakállas agámát, mókust, sünt, esetleg kígyót, amiben asztalunknál gyönyörködhetünk egy kávé vagy limonádé mellett.

A szerző fotója

A szerző fotója

Hogy az állatok mennyire jól érzik itt magukat, arra a tökéletes példa az a fehér Maine coon macska, aki még mindig a fekete táskámon pihenget behunyt szemmel. Egyre többen gyűlnek köré, hogy lefotózzák, de a fejét simogató kéz és a fényképezők kattanása sem zavarja, továbbra is vígan fetreng. Egészen addig, amíg a Zoo Cafe egyik vendége amolyan Einstand-akció keretében fel nem kapja, és át nem viszi a szomszéd asztalhoz.

A kávézó egyébként igencsak otthonos, nem csak az állatok, de a betérő vendégek számára is. Péntek délután gyakorlatilag teltházzal üzemel a Zoo Cafe, mely három helyiséggel várja vendégeit. Még szerencsére a papagáj rezidenciája mellett akadt egy szabad asztal. Feltűnően sok a gyerek, akik elképesztő lelkesedéssel mutatják anyukájuknak a kisállatokat. Persze a huszonéves korosztályt sem kell félteni, ők is előszeretettel fotóztatják magukat a kaméleon társaságában.

A szerző fotója

A szerző fotója

Kínálat tekintetében a Zoo Cafe azt nyújtja, amit egy átlagos belvárosi kávézótól elvárhatunk. Az árak az állatokhoz hasonlóan a földön járnak: 500-600 forintért már elkortyolgathatunk egy kávét, a gyerekek pedig rikító színekben pompázó limonádék közül válogathatnak. A kávézó kedvencei egyébként vannak olyan jól neveltek, hogy tiszteletben tartják italainkat és ételeinket: nem kell attól tartanunk, hogy a macska beleül a cappuccinos csészébe, és a kígyó sem dönti fel a kávénkat, maximum szolidan rátekeredik a pohárra.

Aki szereti az állatokat, bátran vésse fel bakancslistájára a Zoo Cafe-t, és kávézzon kedvére kígyók, kandúrok és kaméleonok között.

További fotók a Zoo Cafe-ról és lakóiról ezen az oldalon találhatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top