+ művészet & politika

Ők kapták idén a Népművészet Mestere díjat

népművészet mestere

Megkérdeztük a wikipédiát, szerinte ki kaphat Népművészet Mestere Díjat. Ezt válaszolta: A Népművészet Mestere díj egyes alkotások vagy egész életmű elismeréseként azoknak a népművészeknek adományozható állami kitüntetés, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságuk során a népművészet fejlesztésében kimagasló eredményeket értek el. Köszönjük szépen!

Megkérdeztük a wikipédiát, szerinte ki kaphat Népművészet Mestere díjat. Ezt válaszolta:

A Népművészet Mestere díj egyes alkotások vagy egész életmű elismeréseként azoknak a népművészeknek adományozható állami kitüntetés, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságuk során a népművészet fejlesztésében kimagasló eredményeket értek el.

Köszönjük szépen!

Balog Zoltán beszédéből: A népművészet minket összecserélhetetlenné tesz

A magyar népi kultúra nemcsak a múlt, hanem a jövő is, Magyarország és a magyarok számára a népművészet különös jelentőséggel bír. Amikor más népek saját kultúrájukat főúri udvarokban művelték, akkor nálunk a magyar falu, az egyszerű földműves őrizte dalaiban, táncaiban, templomok fakazettás mennyezeteinek festésében és használati tárgyakban. A mindennapi életben őrizte és őrzi azt a művészetet, amely bennünket magyarokat összecserélhetetlenné, egyedivé tesz.

A képen:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (középen), valamint a Népművészet Mestere díjjal kitüntetett Szántó Ferenc pásztor, furulyás, hegedűs, Csíbi Gyuláné szűrhímző, Dezsőné Kádár Erzsébet énekes, Tóth Sándorné énekes, táncos, Radics László mézeskalácsos, Nesó Sándor csont-, szaru- és fafaragó, Legendi László István furulyás, Hajdu Józsefné táncos, varró-hímző, Nepp Dénes szíjgyártó és Berszán Fülöp énekes-zenész (b-j) az elismerés átadásán a budai Várban 2015. augusztus 23-án. MTI Fotó: Kovács Attila

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top