+ Jegyzet

Mi jut eszetekbe erről a két mondatról?

mi jut eszetekbe erről a két mondatról?

Életre szóló, fontos lehetett a mondat számomra, ha megjegyeztem. A nekünk való gondolatokat úgy szippantjuk magunkhoz, mint a virág színével, illatával a bogarat, hogy beporozza.

Írta: Nógrádi Gábor

A rádióban hangzott el ötven éve. Egy kismama nyilatkozott.

Ha Szilvásit olvasok, jobban tejelek.

Életre szóló, fontos lehetett a mondat számomra, ha megjegyeztem. (A nekünk való gondolatokat úgy szippantjuk magunkhoz, mint a virág színével, illatával a bogarat, hogy beporozza.)

A másik ‒ számomra ‒ felejthetetlen mondatot gerelyvető bajnokunk mondta szintén a rádióban anno hatvankilenc környékén (Németh Miklós? Kulcsár Gergely?):

Ha újra megnézem A nagy Caruso című filmet, messzebbre hajítom a gerelyt.

Most nem fogok elmélkedni, filozofálni, csak megkérdezem: mi jut eszetekbe erről a két mondatról?

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Nógrádi Gábor szerint:

    No, ez nem jött be. Mármint, hogy gondolatokat ébresztek a kérdésekkel. Van ilyen.
    Amit nekem a fenti két mondat üzen:
    Mindenki azt olvas, hallgat, néz, amit akar, ha ettől jobb lesz a teljesítménye, nagyobb a boldogsága. Azaz mindenkinek joga van a neki tetsző kulturális termékhez, ha ezzel nem árt másoknak. Én ugyan bizonyos íróktól egy oldalt sem bírok elolvasni, de mindig kiálltam azért, hogy akiknek ezek az írók tetszenek, elolvashassák a műveiket.
    Egyszóval valahol el kellene kezdeni a demokráciát. Miután a társadalmi életben ez ma még lehetetlennek látszik, kezdjük a kultúránál.

  2. namda szerint:

    Mi lenne, ha peldaul azzal kezdened, hogy a foto ala szepen kiirod a forrast, hogy ne az legyen az elso gondolata az ide tevedonek, hogy pfujjj, mar megint lopassal inditjatok a cikket…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top