+ Irodalom

Grecsó Krisztián szerint Balog miniszter úr nevetségessé tette magát

grecsó krisztián

A tokaji írótáborban mondott beszédet Balog Zoltán emberminiszter, ahol többek között azt találta mondani, hogy a magyar író feladata elmondani kik vagyunk és kik lehetnénk.

A tokaji írótáborban mondott beszédet Balog Zoltán emberminiszter, ahol többek között azt találta mondani, hogy a magyar író feladata elmondani kik vagyunk és kik lehetnénk.

Az eseményről szóló hírt különösebb komment nélkül közöltük, miközben fölkértünk néhány írót és irodalmi szervezőt, mondaná el véleményét a kijelentéssel kapcsolatban, de vagy nem kaptunk választ, vagy csak annyit, hogy hülyeség. Azt gondoltuk, lesz valakinek annyi vér a pucájában, hogy kikéri magának, politikus ne mondja meg neki, mi a feladata, miközben az írótábor vendégei megtapsolták a beszédet. Az írók ún. társadalmi szerepvállalása nagyjából a nullával egyenlő, ezért ha valaki meg mer szólalni hasonló ügyekben, mindjárt megmondóembernek látszik, pedig nem látszana annak, ha mások is mernének nyilvánosan véleményt mondani. Lapunk ezen dolgozik, de partnerek nélkül nem megy.

Grecsó Krisztián az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el véleményét, írja az atv.hu:

egyszerűen nem érti, hogy gondolja egy magára valamit is adó politikus, hogy elmegy egy rendezvényre, és elmondja, hogy ő mit vár el az íróktól. Hozzátette: ez tökéletes tájékozatlanságra utal, olyan szemléletet tükröz, mintha középiskola óta nem látott volna semmilyen kulturális terméket. Önmagát teszi ezzel nevetségessé a politikus.

Az interjút itt nézheted meg.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. göre gábor bíró úr! szerint:

    Petőfi jóslata (ahogy megvalósult) Önismerethez!

    Petőfi jóslata nagyon „bejött”! „Ha a nép uralkodni fog az irodalomban, közel áll ahhoz, hogy a politikában is uralkodjék!” Írta Arany Jánosnak a Toldi születésekor! Mára beteljesült! Csak nem szereplőként, hanem az „alkotókként” irodalmat „hamisítók” uralkodnak az irodalomban, politikában!

    . Annak, hogy ‘á sok szellemi erővel rendelkező zsidóság az irodalom terén csak reklám-silányságokat tudott termelni: nem csak racionalizmusa az oka. Racionális volt a római is, irodalma mégis világképletté lett. Legfőbb oka éppen az, hogy a zsidó írók mindenütt hazug alapra: más faj pszichéjébe, vagy egy gyökértelen „nemzetközi” ideológiába, hamis elvonásokra helyezkednek.
    Minden egészséges faj magának épít jövőt, és amelyik faj hagyja, hogy egy másik faj életépítésének eszközéül használja fel, megérdemli az elpusztulást. De milyen propagandamunkát végez ezen a téren a magyar intelligencia: a magyar arisztokrácia és a magyar középosztály? Szabó Dezső
    írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez. Ez az egész zsidó világ, Michael Bakunyin

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top