+ Média

A menekültekhez kerültek a szigetlakók matracai

szigetlakók és menekültek

A Sziget fesztivál rendezői gyűjtést szerveztek és arra kérték a szigetlakókat, hogy ők is segítsenek a Magyarországon tartózkodó migránsoknak

A fesztivál szervezői arra kértek minden látogatót, hogy a már nem használt felszerelésüket adják le, hogy eljuttathassák a rászorulóknak. A zárást követően több száz adomány gyűlt össze.

A Sziget Fesztivál utolsó estéjét elmosta az eső. Még ez sem szegte kedvét a látogatóknak abban, hogy a szervezők által meghirdetett gyűjtésre leadják a már nem használt kempingfelszereléseiket. A fesztivál rendezői ugyanis gyűjtést szerveztek és arra kérték a szigetlakókat, hogy ők is segítsenek a Magyarországon tartózkodó migránsoknak. A kiköltözés napján 45 hálózsák, 70 polifoam, 40-40 felfújható matrac és pléd és 150 sátor gyűlt össze – tájékoztatta a hirado.hu-t a Sziget Iroda Sajtóosztálya.

A leadott adományok egy része azonban teljesen elázott. Jelenleg a vizes és koszos hálózsákok, plédek és laticelek mosása, szárítása és szortírozása zajlik – mondta Bernáth Gábor, a Segítsünk együtt a menekülteknek! csoport egyik önkéntese a hirado.hu-nak. Az adományként összegyűjtött, száraz polifoamok és hálózsákok egy részét az aktivisták már elvitték a Keleti pályaudvarnál kialakított tranzit állomáson lévő menekültek számára.

Az önkéntes megjegyezte, nem akarnak sátortábort felállítani egyik helyszínen sem, így a szigetelők által felajánlott 150 darab sátor sorsa még kérdéses, keresik a megoldást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top