+ Design

Így építtette újjá Brad Pitt a Katrina hurrikán által lerombolt házakat – fotók

Brad Pitt

A népszerű hollywood-i színész – aki maga is érdeklődik az építészet iránt – 109 csodaszép, dizájnos házat terveztett a nehéz sorsú családoknak, ráadásul ezek mindegyike környezetbarát, napelemes ház is egyben.

Az éppen tíz éve, vagyis 2005-ben New Orleansban tomboló Katrina Hurrikán miatt hajléktalanná vált családok házait építtette újjá Brad Pitt, méghozzá nem is akárhogyan!

A népszerű hollywoodi színész – aki maga is érdeklődik az építészet iránt – 109 csodaszép, dizájnos házat terveztetett a nehéz sorsú családoknak, ráadásul ezek mindegyike környezetbarát, napelemes ház is egyben.

7

Miután láttam, micsoda pusztítást végzett a hurrikán, azt mondtam, vágjunk bele, építsük újjá a környéket. Naivan azt gondoltam, ez nem lehet olyan nehéz. A környezetbarát házak ráadásul nem kerülnek többe az átlagnál, a fenntartásuk viszont lényegesen olcsóbb. Mikor a legutóbb itt jártam, megkérdeztem az egyik, tornácán üldögélő lakót, mennyi a havi rezsije. Azt válaszolta, nagyjából 24 dollár (ami kb. 6500 forintnak felel meg – a Szerk.), ekkor nagyon megörültem

– nyilatkozta Brad Pitt New Orleans Times-Picayune nevű lapnak.

Brad Pitt

www.dailymail.co.uk

A kivitelezés azonban nem ment olyan gördülékenyen, mint hitték, mert a helyi bürokrácián kívül az építési szabályok bonyolultságával is meggyűlt a bajuk, de végül mindent sikerült megoldaniuk. A színész egyébként nem csak a tervezésnél, hanem az építkezésnél is jelen volt.

Brad Pitt

www.dailymail.co.uk

A 26,8 millió dollárból felhúzott házakat Brad Pitt Make It Right (Tegyük jobbá) nevű alapítványa finanszírozta, amelyet még tíz évvel ezelőtt hozott létre a hurrikán miatt fedél nélkülivé vált emberek megsegítésére. Az épületeket olyan neves tervezők készítették mint Frank Gehry, Thom Mayne és Shigeru Ban.

Brad Pitt

www.dailymail.co.uk

Brad Pitt

www.dailymail.co.uk

Brad Pitt

www.dailymail.co.uk

A környéket azóta elözönlötték a turisták, nagyon sokan kíváncsiak ugyanis az új otthonokra.

(Forrás: dailymail.co.uk)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top