+ Zene

A hatodik évet is sikeresen zárta a komolyzenei fesztivál

kaposfest

Sikerrel zárult az immár hatodik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) – közölték a szervezők a szerdán véget ért, hétnapos komolyzenei programsorozatot értékelve csütörtökön.

Sikerrel zárult az immár hatodik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) – közölték a szervezők a szerdán véget ért, hétnapos komolyzenei programsorozatot értékelve csütörtökön.

Közleményük szerint a fesztiválon 14 teltházas klasszikus, 4 könnyűzenei koncerten, valamint a kiállításokon és egyéb programokonn több mint 15 ezer látogató vett részt. A fesztivál debütáló művészeti vezetői, Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész művészetileg magas színvonalú és a közönség számára kirobbanó sikerű fesztiválműsort állítottak össze – írták.

Az idei fesztiválon olyan művészek léptek a Szívárvány Kultúrpalota színpadára, mint Finghin Collins, Koh Gabriel Kameda, az Apollon Musagete kvartett, Würtz Klára, Reinhard Latzko, Boldoczki Gábor, Dudu Carmel, Farkas Gábor, Perényi Miklós, Perényi Benjámin, Andreas Ottensamer, Zempléni Szabolcs és a Szent Efrém Férfikar. A koncertek többségét a fesztiválon most először fellépő, az idén 30 éves Erkel Ferenc Kamarazenekar kísérte. A komolyzene mellett a könnyűzenei koncerteken is több ezren voltak kíváncsiak a Bolyki Soul and Gospel Kórusra, a Blahalouisiana, a Headbengs és a Random Trip fellépéseire, továbbá Szigeti Tamás fotóművész da capo című tárlatát – neves klasszikus és dzsessz-zenészekről, karmesterekről, énekesekről készült képeit – is nagyon sokan látták. A szervezők jelezték: már készül a VII. Kaposfest programja.

A komolyzene kedvelőit 2016. augusztus 13. és 19. között várják a somogyi megyeszékhelyre. A jövő évi fesztiválra már most több tucatnyi előzetes bérletigény érkezett, több, mint a megelőző években összesen – olvasható a közleményben, mely szerint „ez abban is megerősítette a szervezőket, hogy a megkezdett együttműködést folytatni kell, hiszen a bizalom töretlen a fesztivál iránt”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top