+ Film

Miskolcra látogat az isteni Claudia Cardinale!

A színésznő szeptemberben érkezik Miskolcra, ahol a Jameson CineFest filmfesztivál díszvendégeként fog tündökölni.

A színésznő szeptemberben érkezik Miskolcra, ahol a Jameson CineFest filmfesztivál díszvendégeként fog tündökölni. A 60-as évek legendás sztárja olyan filmekben szerepelt, mint a 8 és fél, a Rocco és fivérei vagy a Sergio Leone rendezte Volt egyszer egy vadnyugat, melynek felújított változatával indul a rendezvény. A művésznő a szeptember 11-én tartott nyitóünnepségen fogja átvenni életműdíját is.

Aki esetleg elfelejtette volna, miért is volt a színésznő a férfiak netovábbja, itt egy kis emlékeztető egy csodás Cardinale-gyűjtemény formájában!

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Tímár István

  2015-08-20 - 04:33

  Az „isteni” jelző nem védett: ha nem féltjük az elértéktelenedéstől, szabadon használhatjuk, akár a Balaton vizére vagy egy uborkasalátára is. A világsztárok közül amolyan epitheton ornansként Garbo, Lollo és Callas neve elé illesztették, nem annyira a szakírók, mint a szenzációkeltő média. Claudia Cardinale gyönyörű, ragyogó színésznő volt, aki természetes megjelenését felelősséggel őrizve és személyiségének varázsával társítva ma is csinos, kellemes kisugárzású hölgy. Kár közhelyes és árnyalatlan jelzőkkel előkészíteni egy esetleges csalódást. Hogy a 77 éves díszvendég tündökölni fog-e a miskolci fesztiválon, bízzuk rá, hiszen ez elsősorban rajta múlik.
  Fellini 8½ című filmjének magyar címe helyesen 8 és ½.
  Hibák bárhová becsúszhatnak, még a csodás Cardinale-gyűjteményként ajánlott montázsba is. Kb. a 4. másodperc után alighanem Sandra Milo néz ránk mély tekintettel egy képről, amelynek idetévedésére találhatunk mentséget: Milo is Fellini kedvelt színésznője volt, és szintén Tuniszban született, bár 3 évvel korábban.
  Sajnos a képsorozat sem tudta bennem felidézni, miért is volt az ízig-vérig nőből levő C. C. „a férfiak netovábbja”. Lehet, hogy a szerző a férfiak vágyainak vonatkozásában hallotta valahol ezt a kifejezést, s aztán a főszerkesztőnek sem ugrott be?
  Különben minden stimmel, köszönet az isteni tájékoztatásért.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top