+ Jegyzet

Liberálisok, mit szóltok majd, ha kilencéves néger gyerek szegez rátok puskát?

barna t. attila

A minap (augusztus 8, 13.11) Rauschning Hitler-könyvére hivatkozva írt hosszú Facebook-bejegyzést Barna T. Attila költő és író, bármilyen meglepő, menekültügyben. Barna T. szövegéből arra a következtetésre juthatunk, hogy a rafinált, nemsokára hadseregbe szerveződő menekültek hitleri módszerrel foglalják el Európát. – A. Kelemen Anna írása.

 • barna t. attila
 • barna t. attila

OKOSTELEFON, HITLER, MENEKÜLTEK

Feladvány következik: mi az összefüggés a három fenti szó között? Annyit segítek, hogy a megfejtéshez célszerű elolvasni Hermann Rauschning Hitler bizalmasa voltam című könyvét, azután pedig hasznos lehet, ha ki tudunk menni a II. János Pál pápa térre, és kitépjük egy-két menekült kezéből a telefont, hogy ellenőrizni tudjuk, elindult-e már Európa leigázása.

A fentebb ajánlott szakirodalom szerzője a náci párt egyik alapítója, Danzig elnöke volt, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy nagy barátságban volt Adolf Hitlerrel, míg rá nem döbbent, hogy pajtásával valami nagyon nem stimmel. A ráeszmélést követően a barátság megszakadt, és Rauschning úgy zárta a kapcsolatot, ahogyan az Hitler barátjától elvárható – leleplező könyvet írt a Führerről. Rauschning így akarta felhívni a világ figyelmét Hitler terveire, de ezzel némiképp elkésett, a könyv ugyanis 1939-ben jelent meg, amikor a német csapatok már Lengyelországban voltak.

A LEGRONGYOSABB MIGRÁNSNÁL IS OKOSTELEFON VAN

A minap (augusztus 8, 13.11) Rauschning Hitler-könyvére hivatkozva írt hosszú Facebook-bejegyzést Barna T. Attila költő és író, bármilyen meglepő, menekültügyben. Barna T. szövegéből arra a következtetésre juthatunk, hogy a rafinált, nemsokára hadseregbe szerveződő menekültek hitleri módszerrel foglalják el Európát.

Hermann Rauschning Hitler bizalmasa voltam című könyvében olvastam, hogy Hitler nem egyszer kifejtette a szerzőnek, miképpen lehet a legegyszerűbben megszállni más országokat. Kisebb-nagyobb turistacsoportokat kell elindítani a kiszemelt országba. Hónapokon át. Ezek a csoportok külön-külön mennének ki, s kint is csak titokban tartanák egymással a kapcsolatot. Közben csendben felfegyverkeznének – mert valójában egyetlen nagy hadsereg lenne az egész, ezt hozzá se kell tennem. Aztán a megfelelő pillanatban, adott jelre megszállnák azon intézményeket, amelyeket meg kell szállni pár óra alatt, ha valahol át akarjuk venni a hatalmat.

Most jön a fordulat:

Abban az időben még nem volt okos telefon, internet. A legrongyosabb migráns kezében is ott látom az okos telefont. Ki tudja, kinek és mit küld el éppen e-mailben, milyen rejtjeles szöveget? Rongyossága ellenére ki ő valójában?

A folytatásban aztán arról ír, hogy semmi más nem számít, kizárólag a mi érdekünk, a magyarok érdeke.

A helyzet a következő: Első a saját ország. A miénk. Ezt védeni. Semmi, mondom, semmi más nem számít, kizárólag csakis a mi, a magyarok érdeke. Hangozzék ez bármilyen kegyetlenül, de mert nem tudjuk eldönteni, lévén ez teljes képtelenség, a migránsok közül ki az igazi üldözött, aki a biztos halál elől menekül, és ki az, aki egészen más céllal érkezett, valamennyiüket úgy kell tekintenünk, mint potenciális ellenséget, míg az ellenkezője ki nem derül. Ez az ártatlanság vélelmének pont a fordítottja, és tudom, rettenetes, de így igaz.

Ha jól értettem, Barna T. Attila szerint a tájékozatlanságunk az oka annak, hogy nem fogjuk fel, mekkora veszélyt jelentenek a menekültek.

Több milliós tömegekről van szó, akik évszázadokon át nagyon jól el voltak ott, ahol voltak, saját, számunkra teljesen ismeretlen, sokszor névről sem ismert távoli országaikban, millió, a miénktől teljesen eltérő erkölcsökkel, kultúrával, szokásokkal. Örökös háborúkat folytattak egymással, amiről mi legfeljebb pár mondatot hallhattunk a híradóban, és nem is értettük, kik és miért háborúznak, vagy döntik meg és űzik el, csak annyit láttunk, hogy tíz éves néger gyerekek náluk kétszer hosszabb puskával lődörögnek valami romos városban, valami ismeretlen nevű országban, vagy öklüket rázó, izzadt, eltorzult arcú fekete embereket, akik nagyon dühösek valami miatt. Aztán jött a reklám, utána a kedvenc sorozatunkkal.

És most figyeljenek:

A lényeg: Azok a népek most hipp-hopp, gondoltak egyet – ismétlem, több száz év után – és megindultak felénk, sőt, már itt is vannak, mondván, őket üldözik. Miért, eddig nem üldözték? Soha? Eddig csak béke volt arrafelé Hogyan jutott egyszerre az eszükbe idejönni, meg tovább menni, meg visszajönni, meg el se menni.

Mindezek után jogosan merül fel a kérdés Barna T. Attilában:

Mit fog csinálni a liberális honfitársunk, ha egy kilenc éves néger gyerek a fejének szegezi a puskacsövet?

BARNA T. ATTILA LEVELÉT MEGÍRTA (NEM)

A bejegyzéssel kapcsolatban bennem is felmerült néhány kérdés, ezek közül négyet elküldtem Barna T. Attilának. Arra voltam kíváncsi:

 • Mennyire tartja hiteles forrásnak Rauschning kötetét, máshol is hallott-e már erről az elméletről?
 • Mire alapozza, hogy a hitleri elgondolás szerint hadsereg szerveződik a menekültekből Európa-szerte?
 • Van-e személyes (rossz) tapasztalata a menekültekkel kapcsolatban? Beszélt-e már velük?
 • Milyen megoldást javasol a jelen, szerinte válságos helyzetben?

Barna T. Attila hétfő óta nem válaszol. 🙁

9 hozzászólás

9 Comments

 1. Gedeon szerint:

  Miután biztos, hogy a néger gyerek behozni az országba nem tudta a puskát, (feltünt volna), akkor vélhetőleg egy illiberális bácsi adta a kezébe…

 2. cultureleaks szerint:

  Érdekes elgondolás, de az igazság talán egy picit ennél árnyaltabb.
  A menekültek nyilván azért jönnek zömével, mert a háború és az üldözés elérte az elviselhetetlenség fokát. Nyinván nem a legszegényebbeknek van pénze menekülni, az okostelefon ennek tudható be. Aki szegény, ott hal meg. Ez a helyzet. A meneküléshez pénz kell. Sok. Ennek töredéke egy okostelefon ára.

 3. Horvath Andras szerint:

  Mivel liberális vagyok, ha egy kilenc éves akármilyen börszínű gyerek puskát fog rám, elnevetem magam.
  Ha még néger is, elveszem töle, nehogy agyonnyomja

 4. kende szerint:

  “Horvath Andras on 2015.08.16 at 11:39 Válasz
  Mivel liberális vagyok, ha egy kilenc éves akármilyen börszínű gyerek puskát fog rám, elnevetem magam.
  Ha még néger is, elveszem töle, nehogy agyonnyomja”

  Ennyire lebecsülni valakit, vagy valamit, nagy butaság! De sebaj, mert az ilyen emberek szoktak a haláluk pillanatában döbbent arckifejezéssel összerogyni. Miért? 1: a 9 éves puskás gyermek vérengzőbb mint egy fenőt, mert nem érzi át tettei súlyát. 2: Jobban fél a kiképzői és parancsnokai haragjától mint az ellenségtől. 3: Ő már megtanulta azt, amit te itt a békés nyugaton nem! Ha nem én lövök, akkor engem lőnek. Ui: gyanítom, hogy ő a puskát profin kezeli, amíg te azt sem tudod hol kellene kibiztosítani! Több szerénység=hosszabb élet.

 5. kende szerint:

  helyesen “felnőttember”

 6. kende szerint:

  Cikk írójának! Amennyiben mond Önnek valamit Budavár ostroma és bevétele, akkor gondolja át újra, mert a nácik csak feldolgozták azt amit a törökök kicsiben kis hazánkban véghez is vittek Budavár bevételénél. Szerintem ismeri a történelmet, így nem is kérem, hogy olvasson utána.

 7. libsi szerint:

  Pontosan ugyanazt, ha egy 9 eves “feher” gyerek csinalna…

 8. Németh Dezsőné szerint:

  Horváth Andrásnak: Igazán irigylem az optimizmusát, hogy ennyire bízik abban hogy semmi baja nem lehet ha szembe találkozik valakivel, akit egy valamire neveltek csak: ÖLNI

 9. RiziBizi szerint:

  @Horváth András: „Mivel liberális vagyok, ha egy kilenc éves akármilyen börszínű gyerek puskát fog rám, elnevetem magam.”
  A valóságban itt a történet nem folytatódik, mivel a Game Over felirat jelenik meg.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top