+ Zene

Ingyenes jazzkoncertekkel kezdi az évadot a Müpa

müpa

A Müpa impozáns belső tereiben, és az épület előtt felállított szabadtéri színpadon a hazai jazzélet jeles képviselői alapozzák meg a hangulatot.

Szinte már hagyomány, hogy a Müpa minden évben jazz-zenével köszönti az államalapítás ünnepét, és nyitja meg új évadát. Ez a tradíció idén sem szakad meg, a Müpa augusztus 20-án ingyenes koncertekkel várja a műfaj rajongóit. A Müpa impozáns belső tereiben, és az épület előtt felállított szabadtéri színpadon a hazai jazzélet jeles képviselői alapozzák meg a hangulatot. A Zászlótérben az itthon és külföldön is népszerű jazzgitáros, Gyárfás István Berkes Balázzsal és Kőszegi Imrével közös triója, míg az Üvegteremben a Londoni Jazz Fesztiválon is nagy sikert arató „családi zenekar”, a Pecek Lakatos Trió zenél majd, akik a hozzájuk csatlakozó szólistákkal könnyen szeptetté is alakulhatnak egy-egy dal erejéig.

A szabadtéri színpadon 17 órától Suba Attila vezetésével a több mint tíz éves múltra visszatekintő SoulFool Band és SoulFool Choir az 1940-es és ’50-es évek jazz- és bluesdalait szólaltatja meg mai köntösbe bújtatva. 20 órától pedig a Szalóky Béla vezette Police Big Band a régi idők és a modern évek nagyzenekarra hangszerelt dallamaival perdíti táncra a közönséget. Az este megkoronázásaként a táncban megfáradt nézők a Ludwig Múzeum teraszáról figyelhetik a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

A Jazz 0820 programja:

Gyárfás István Trió
Zászlótér / 17.00-19.50
Gyárfás István, gitár; Berkes Balázs, bőgő; Kőszegi Imre, dob

Pecek Lakatos Trió
Üvegterem / 17.00-19.45
Pecek Lakatos Adorján, zongora; Pecek Lakatos Krisztián, bőgő, Pecek Lakatos András, dob

Közreműködő szólisták:

Urbán Orsolya, ének; Bukovinszki Balázs, trombita; Bacsó Kristóf, tenorszaxofon, Dennert Árpád, altszaxofon; Soso Lakatos Sándor, szaxofon (Ablakos Lakatos Dezső-ösztöndíjas)

Suba Attila és a SoulFool Band
Szabadtéri nagyszínpad / 17.00-19.30
Suba Attila, ének; Vidákovich Izsák, szaxofon; Hebenstreit Máté, billentyűs hangszerek;

Sallay Jenő, basszusgitár; Hermán Dominik, dob

Közreműködik: SoulFool Choir

Police Big Band
Szabadtéri nagyszínpad / 20.00-20.50 és 21.30-23.00
Szalóky Béla, művészeti vezető, trombita

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top