+ Életmód

Kedvezményes vonatjeggyel utazhatunk a Chagall-kiállításra

Chagall-kiállítás

Menettérti kedvezményeket eddig budapesti közgyűjtemények meglátogatásához lehetett igénybe venni, kezdeményezésemre azonban erre mostantól kiemelkedő jelentőségű vidéki múzeumok, kiállítások esetén is van mód

Alkalmi menettérti kedvezményt kapnak a MÁV-Start Zrt.-től azok, akik vonattal utaznak a baranyai megyeszékhelyre és meglátogatják a 20. század egyik legkiemelkedőbb képzőművésze, Marc Chagall (1887-1985) műveiből válogató kiállítást – mondta a kultúráért felelős államtitkár kedden Pécsen.

Hoppál Péter sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a teljes árú menetjegyre érvényes 50 százalékos kedvezmény a tárlat zárásáig, október végéig él az ország bármely állomásáról.

Menettérti kedvezményeket eddig budapesti közgyűjtemények meglátogatásához lehetett igénybe venni, kezdeményezésemre azonban erre mostantól kiemelkedő jelentőségű vidéki múzeumok, kiállítások esetén is van mód – jegyezte meg a politikus, hozzátéve, hogy Pécs után a Kecskemétre és Miskolcra látogatók csökkenthetik utazási költségeiket hasonló feltételek mellett.

Hoppál Péter utalt rá: az áprilisban nyílt, Álom ihlette művészet című pécsi Chagall-kiállításon a művész mintegy 150 alkotását, köztük bibliai témájú és Homérosz Odüsszeia című művéhez kapcsolódó litográfiáit, a Párizsi Opera mennyezetének megújítására készült tervrajzait, vázlatait, a jeruzsálemi Hadassah Egyetemi Kórház zsinagógájának ablakillusztrációit, valamint a Szépművészeti Múzeumból kölcsönkapott Kék falu című festményét tekintheti meg.

A tárlatot szervező Janus Pannonius Múzeum (JPM) közölte, hogy a kiállítást eddig mintegy hétezren látták.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján szólt arról, hogy a JPM új jegykonstrukciókat dolgozott ki, van például olyan 4000 forintos jegy, amely 72 órán belül a szervezet mind a 16 tagintézményébe belépést biztosít.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top