+ Zene

Akarsz-e az ex-Jugoszláviában örömködni?

Amikor már mindjárt itt a szünidő vége, pár nap múlva nyílik a színházak és iskolák kapuja, de még tüzesen süt le a nyári nap sugára, és Oromon a tikkadt szöcskenyájak is egyre tikkadtabban legelésznek, a tengerről rég hazatértél, és kirobbansz az energiától, de…

Malomfesztivál – 2015, Oromi öröm a Malomfesztiválon, 2015. augusztus 21-22. Orom / Szerbia

Amikor már mindjárt itt a szünidő vége, pár nap múlva nyílik a színházak és iskolák kapuja, de még tüzesen süt le a nyári nap sugára, és Oromon a tikkadt szöcskenyájak is egyre tikkadtabban legelésznek, a tengerről rég hazatértél, és kirobbansz az energiától, de még nem láttál malmot, vagy láttál, de nem ilyent, akkor irány a Malomfesztivál, mert ez egy oromi öröm lesz! Kortárs művészeti fesztivál augusztus végén kicsiknek és nagyoknak.

Lesz fotós workshop, malomszépítő tábor, konyhaművészet Salsa Angéla segítségével, új receptekkel.

Abban hiszek, hogy az egészségünk elsősorban a tudaton múlik, de azért nem árt megtámogatni helyes táplálkozással. Hiszek abban, hogy minden össze van kapcsolódva, ezáltal ki is hat egymásra: test, lélek, szellem, kéz a kézben járnak, s egyaránt fontosak a harmóniához.

(Salsa Angéla)

Szombaton önismereti pszichodráma menet lesz napközben akciós dráma-technikákat alkalmazva, ahol az emberek közötti kapcsolatokat és az egyén lelki világát vizsgálják meg. És még ott van a Malom Slam – regionális slam poetry bajnokság is. A központi téma város vs. vidék. A fellépőket öttagú zsűri pontozza. A zsűriben Závada Péter „Újonc” és Süveg Márk „Said”.

bohemianbetyars

Vár még ránk egy ötcsillagos medence tusolókkal, sátorhely az ott aludni vágyóknak, mert sátorral az igazi. A Malom minden este díszbe öltözik, hiszen fényfestők rajzolják rá meséiket, kipróbálhatod mit tudsz, vagy mit nem tudsz a Quiznight-on, különböző wokshopokban vehetsz részt (darbuka készítés, zsonglőrködés, lufihajtogatás, ékszerkészítés), lesz színházi előadás is, mégpedig Temesvárról a „Kifordulás”, és ha nincs kedved beszélgetni senkivel, megnézhetsz néhány Mediawave-es filmet, vagy csereberélhetsz cuccokat a Csere-bere placcon… Kiállítók is kínálják kézműves portékáikat, aztán meg ott vannak a koncertek!

– Lucy Dreamin’ (RS/HU)

– Teachers (RS)

– Testet ölt (RS)

– Fingerbang (RS)

– Lábos Electric Orhestra (RS)

– Smokey Monday Crew (HU)

– The Bronsons (RS)

– minimal Bogart (HU)

– Hubstation feat. andyvazul (HU/GER)

– AKKEZDET PHIAI (HU)

– Threesome (RS)

– Vlasta Popić (HR)

– Chrono feat. Bobby Shepherd (RS)

– Faktor X (RS/HU)

– Smokey Monday Crew (HU)

– Ethnokor (RS)

– Brasnyó Antal & Csoóri Sándor (RS/HU)

– Artan Lili (RS)

– Bohemian Betyars (HU)

– UpRize (RS)

– Gutting Revue (HU)

– Umreti Fit (YU)

– Panda Trio (HU)

– Smokey Monday Crew (HU)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top