+ Irodalom

Gyorsan fogynak a férőhelyek a szigligeti JAK-táborba

jak

Augusztus 16-áig még jelentős kedvezménnyel lehet jelentkezni a József Attila Kör idei írótáborába, melyet a hagyományokhoz híven ismét Szigligeten rendeznek meg augusztus 25. és 29. között.

Augusztus 16-áig még jelentős kedvezménnyel lehet jelentkezni a József Attila Kör idei írótáborába, melyet a hagyományokhoz híven ismét Szigligeten rendeznek meg augusztus 25. és 29. között. A férőhelyek több mint fele már betelt, érdemes minél előbb leadni a jelentkezést annak, aki részt szeretne venni a JAK-táborban.

Augusztus 25-én, kedden 14 órakor nyitja meg kapuit a 27. JAK-tábor Szigligeten, az Esterházy-kastélyban. Mint minden évben, idén is változatos, nemzetközi irodalmi, képzőművészeti és zenei programmal várjuk látogatóinkat. Az első napon a megnyitót követően Herczegfalvi Zsanett és Bégányi Dániel által megzenésített versek hangzanak el, este pedig bemutatkozik a Hévíz folyóirat és antológia Szálinger Balázzsal, Cserna-Szabó Andrással és vendégeikkel. A második napon Fenyvesi Ottó és Domonkos István legutóbbi köteteit ismerhetik meg Brenner János, kabai lóránt, Vladimir Kopicl és Orcsik Roland közreműködésével. Domonkos István verseiből Valcz Péter ad elő, a bemutató a Médeia fiai koncertje követi. A szokásokhoz híven bemutatkoznak az új JAK-füzetes szerzők is: Toroczkay András, Ijjas Tamás, Fekete Richárd, Urbán Ákos, valamint külön alkalommal szó lesz Bartók Imre a JAK Melting Books elnevezésű sorozatában megjelent Goebbels című drámájáról.

Szakmai beszélgetést hallhatunk az Amnesty International Magyarország kampánya során megjelent Tíz igaz történet (a könyv itt letölthető) című könyvről Kiss Tibor Noé, Karafiáth Orsolya, valamint az AIM igazgatója, Jeney Orsolya részvételével. Futball, irodalom és identitás témakörében Gazdag József, Németh Gábor és Mán-Várhegyi Réka beszélgetnek majd. Az idén megjelent, érzékeny társadalmi kérdéseket és konfliktusokat feszegető új könyveik kapcsán izgalmas beszélgetésre számíthatunk Kiss Noémi és Szvoren Edina közös estjén. Az Akademie Schloss Solitude és a JAK közös csereprogramjának tizedik évfordulója kapcsán Manuel Ferrari és Andreas Bolm az akadémiáról készített Chronicles of Solitude című filmjét vetítjük, melyet Gerevich András, Jelena Anđelovski és Nagy Ildikó Noémi felolvasása követ.

A megszokott írószemináriumok melletta prózaszemináriumot idén Darvasi László, a lírát G. István László vezeti, Tompa Andrea pedig a kortárs színházról tart foglalkozásokat – ezúttal osztrák résztvevőkkel rendezzük meg a Re:verse nemzetközi irodalmi fordítószemináriumot. Vendégünk lesz Isabella Breier, Julia Lajta-Novak és Maria Seisenbacher. Továbbá új szereplőkkel folytatódnak a tavalyi JAK-táborban indult V4 projekt workshopjai.

A táborban audiovizuális performanszt láthatunk Magolcsay Nagy Gábortól és Lányi Zoltántól, valamint a Symposion legújabb Hybrid Realm című számának anyagából a Ж zenei formációval kiegészülve. A záróbulin pedig ezúttal írók keverik majd a zenét.

Részvételi díjak és határidők:

27. JAK-tábor*

2015. augusztus 25–29.

08.03–16.

2. elővétel

08.17–21.

3. elővétel

Helyszínen
JAK-tag Nem tag JAK-tag Nem tag Egységesen
4500 5000 5000 5500 6000
21000 24000 24000 27000 30000

* A jelentkezés csak a részvételi díj készpénzes vagy átutalásos megfizetésével érvényes.

A jelentkezés módja:

A táborba és a szemináriumokra jelentkezni e-mailben vagy személyesen a JAK-irodában az elérhetőségek megadásával, a jelentkezési lap kitöltésével, majd a részvételi díj befizetésével lehet.

E-mail: jak@jozsefattilakor.hu

Cím: 1088, Budapest, Múzeum u. 7.

A JAK bankszámlaszáma: OTP Bank 11706016 – 20464170

Banki átutalás esetén kérjük, a közleményrovatban szerepeljen a befizető lakcíme és az, hogy „részvételi díj”!

Részletek a JAK honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top