+ Ökológia

A világ legnagyobb rongydarabjával akarnak nyomást gyakorolni Obamára

shell

Az akcióban augusztus végéig Európa-szerte bárki képeket és üzeneteket rajzolhat fehér szövetdarabokra, amelyeket azután az aktivisták Németországban összevarrnak.

Az Északi-sarkvidék megmentésére irányuló újabb akciót indított útjára Prágában a Greenpeace mozgalom.

A környezetvédők azt szeretnék, ha az Északi-sarkkörön túl természetvédelmi területet alakítanának ki, ahol nem lenne szabad kőolajkutakat fúrni, illetve más gazdasági tevékenységet folytatni.

Az akcióban augusztus végéig Európa-szerte bárki képeket és üzeneteket rajzolhat fehér szövetdarabokra, amelyeket azután az aktivisták Németországban összevarrnak. Azt szeretnék, hogy megszülessen a világ legnagyobb rongydarabja, amely bekerülne a Guinness Világrekordok közé.

A világ legnagyobb rongydarabját ezt követően jelképesen a Shell cégnek ajándékozzák, amely a közeljövőben akar új olajkutakat fúrni az Északi-sarkvidéken.

Nyomást akarunk gyakorolni Barack Obama amerikai elnökre, hogy akadályozza meg a Shell olajkútfúrásait. Meggyőződésünk, hogy a Shell egyáltalán nincs felkészülve egy esetleges baleset, katasztrófa kezelésére, pedig az hatalmas károkat okozhatna a természetben

– mondta Lukás Hrábek, a cseh Greenpeace szóvivője az akció elindításakor Prágában újságíróknak.

A mozgalom aktivistái céljuk támogatására egyben aláírásgyűjtésbe is kezdtek Prágában.

A prágai Andel bevásárlóközpont előtti téren egy hatalmas “jegesmedvét” is felvonultattak, amely csütörtöktől szombatig hívja fel az arra járók figyelmét az akcióra.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top