+ Média

Vádat emeltek a Népszabadság volt főszerkesztője ellen

népszabadság, murányi marcell

A főügyészhelyettes közleménye szerint a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt vádat emelt az ügyészség Murányi Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője ellen.

Szoboszlai-Szász Richárd fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-t közleményben tájékoztatta arról, hogy a budapesti VI. és VII. kerületi vádat emelt

M. Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője

ellen, aki a vád szerint pár hónappal ezelőtt gépkocsijával – több közlekedési szabály megszegését követően – elsodort egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirat lényege szerint Murányi Marcell március 30-án este a Rottenbiller utcában haladt a külső sávban, majd – mivel az előtte közlekedő járművek haladási sebességét túl lassúnak ítélte meg – áttért a belső forgalmi sávba, ahol megelőzte az előtte haladó tehergépkocsit és a trolibuszt, majd közvetlenül a trolibusz megelőzése után, sebességének csökkentése nélkül a belső forgalmi sávból élesen jobbra kanyarodott. A kanyarodás során gépkocsija jobb oldalával elsodorta a külső forgalmi sávban kerékpárral közlekedő sértettet.

A vádlott balesetveszélyes közlekedését észlelve a trolibusz vezetője több másodpercen át folyamatos kürtjelzést adott, majd a biciklis elsodrása is jól hallható hanghatással járt, mindezek ellenére az ütközést észlelő vádlott lassítás nélkül elhajtott a helyszínről

– írta a főügyészhelyettes közleményében.

Murányi Marcell később – még a rendőri intézkedés során – visszatért a baleset helyszínére és jelentkezett a rendőröknél. A kerékpáros a balesetben elszenvedett sérülések és az azokkal összefüggésben kialakult szövődmények következtében a szakszerű kórházi ellátás ellenére április 26-án elhunyt.

A főügyészhelyettes közleménye szerint a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Murányi Marcell 2014. augusztus 3-tól volt a Népszabadság főszerkesztője, posztjáról május 14-én mondott le, lépését pedig azzal indokolta, hogy a sajtóból megtudta, meghalt az a férfi, „aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam”.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top