+ Irodalom

Páros belépőket nyerhetsz kiállításokra és egy gyönyörű épületbe

nyerhetsz Petőfi Irodalmi Múzeum

Megnézheted többek között Füst Milán és felesége műgyűjteményét, Brückner János irodalmi és történelmi arcképcsarnokát, és megnézheted a Károlyi-palota díszes termeit.

Megnézheted többek között Füst Milán és felesége műgyűjteményét, Brückner János irodalmi és történelmi arcképcsarnokát, és megnézheted a Károlyi-palota díszes termeit.

Hogyan nyerhetsz?

A Librarius főoldalán elrejtettünk egy idézetet két cikk között. Ha megtalálod, akkor pontosan tudni fogod, hogy az itt található cikkben melyik nagy magyar író mondta a fiáról. A nagy magyar író nevét kérjük beküldeni a bodo.gabriella@librarius.hu címre.

Beküldési határidő: augusztus 16.

Nyeremény: A helyes megfejtést beküldők között 4 páros belépőt osztunk szét, amit az értesítés után postai úton küldünk ki. A jegyek augusztus 31-ig érvényesek.

Mit nézhetsz meg a belépőkkel?

Fedezd fel a Károlyi-palotát!

A Belváros gyöngyszeme, a Károlyi-palota és története
Július 15. és augusztus 31. között idén is megnyitja kapuit a Petőfi Irodalmi Múzeumnak otthont adó Károlyi-palota. Látogatóink a múzeum nyitva tartási idejében megtekinthetik a palotasor díszes termeit és könyvtárát.  »

Sváby Lajos: Arcképek – Önarcképek c. kiállítása

Megtekinthető: 2015. június 10-től október 20-ig
A kiállításon a 80 esztendős Kossuth-díjas festő önarcképeiből, íróportréiból és barátairól készített arcképeiből mutatunk be reprezentatív válogatást. A tárlat 1960 és 2015 között készült műveket mutat be, közöttük önarcképeket és olyan jelentős írók portréit, mint Jékely Zoltán, Örkény István, Ottlik Géza és Petri György.  »

A lánglelkűek – Brückner János képzőművész kiállítása

Látogatható: 2015.05.29-09.13.
Tankönyvek lapjain számtalanszor látott ismert arcok: nagyjaink és példaképeink – az irodalmi és történelmi kánon arcképcsarnoka. A kulturális örökség Hall of Fame-je, melyen a szereplők identitása exkluzívnak, távolinak és főleg megközelíthetetlennek tűnik. A statikus képmások újraalkotása után megtudhatunk-e még valamit ezekről az ikonokról?

 »

 „A mester én vagyok”

Füst Milán és felesége, Helfer Erzsébet műgyűjteménye
A kiállítás az egykor Füst Milán lakásában található páratlan képző- és iparművészeti gyűjtemény legszebb darabjait mutatja be. A tárlat megtekinthető: 2015. április 17-től  »

 „Maradni szégyen, veszni borzalom” – Magyar írók az első világháborúban

2014. november 5–2016. január 10.
A Petőfi Irodalmi Múzeum első világháborús kiállítása a háborút megélt magyar írók és költők nézőpontjából és értelmezésében mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket. A kiállítás elsősorban a korabeli irodalmi művekből és személyes narratív forrásokból építkezve az egyéni tapasztalatok közvetítésére vállalkozik  »

A kiállításokat a Petőfi Irodalmi Múzeumban találod, térkép: Budapest Károlyi utca 16.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top