+ Színház

Gyóntatószék lesz a Szigeten

gyóntatószék, stereo akt

Hogy panaszkodik egy utcaseprő? És hogyan egy tanár? Mi nyomaszt egy holland ügyvédet? Mitől szorong egy magyar diák és egy lengyel politikus? És hogyan próbálnak megszabadulni a probléma tárgyától?

Hogy panaszkodik egy utcaseprő? És hogyan egy tanár? Mi nyomaszt egy holland ügyvédet? Mitől szorong egy magyar diák és egy lengyel politikus? És hogyan próbálnak megszabadulni a probléma tárgyától? Hogyan kell panaszt tenni? Vagy tüntetést szervezni? Hogyan kell hallatni a hangunk?

Egy holland, egy magyar és egy lengyel művész összeurópai turnéra indul panasz-taxijával, egy speciális riksával. Nemzetközi művészeti akciójuk első állomásaként a Sziget nemzetközi forgatagát szólítják meg. Riksájuk egy modern-kori gyóntatószék és mozgó panasziroda keveréke.

Az akció első felében járókelőket visznek el egy körre, őket faggatják csipp-csupp ügyeikről, vagy épp forradalmi világjobbító gondolataikról. Bárki azon szerencsések közé kerülhet, akinek sérelme meghallgatásra talál.

Az akció második része közösségi esemény, amely során tárlattá alakul a vándor-előadás. Legfrissebb gyűjtéseinkből szemezgetünk a nézőkkel, az ő aktív részvételükkel teregetjük ki a társadalom szennyesét, hogy végül egy közösen megalkotott rendhagyó, még sosem látott köztéri akció keretében közösen emeljük fel szavunkat a jobb fociért, a kutyák jogaiért, a jobb időjárásért, a jobb közbiztonságért, vagy épp a kirekesztés és a rasszizmus ellen, a betegség, a félelem és rosszkedv ellen. Bármilyen ügyért, amit az adott este a zászlónkra tűzünk. Feltéve, ha találunk egy közös célt.

A többállomásos akció során arra keressük a választ, hogy mire és hogyan használható a közösség ereje, és hogyan válhatunk passzív áldozatok helyett aktív főszereplőivé életünknek.

A Sziget verziót nyomon követhetik a STEREO Akt facebook oldalán is:

A WE HEAR YOU című interaktív dokumentum színházi előadás panaszkultúrákról és panaszkodó kultúrákról szól.

A STEREO Akt és a SPACE közös előadása a Sziget, a Trafó – Kortárs Művészetek Háza és a Füge Produkció támogatásával

Augusztus 12-16.– Fesztivál verzió a Szigeten, a Színház és Tánc helyszínen. A munkafolyamatból előadás készül. A bemutató a Trafóban lesz, október 23-án és 24-én.

Alkotók-előadók: Boross Martin, Ardai Petra, Julia Jakubowska
Zene-hang: Bartha Márk

Látványtervező: Kalmár Bence
Látvány asszisztens: Filcsik László, Tóth Márton Emil

Videós munkatárs, dokumentáció: Bartha Máté
Produkciós munkatárs: Varga Brigitta
Kommunikációs munkatárs: Fodor Krisztina
Producer: Rácz Anikó
Koncepció, ötlet: Ardai Petra, Boross Martin

Rendező: Boross Martin

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top