x

Az épülő kerítés miatt mondott le magyar állampolgárságáról az erdélyi lány

nago_zsuzsa

– Ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket – mondja a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa erdely.atlatszo.hu-nak adott interjújában.

A menekültekkel kapcsolatban az én személyes meggyőződésem összeegyezhetetlen a magyar kormány álláspontjával. A pengés vaskerítés egyáltalán nem megoldás, csak egy gyáva, fasiszta lépés. A falon kívül a kormány más lehetséges megoldást még csak fel sem vetett. Egy kormány az állampolgárai nevében cselekszik. Én visszautasítom, hogy az én nevemben fal épüljön háborús menekültek ellen. Ez a lemondás az én tiltakozásom.

– nyilatkozta Nágó Zsuzsa, aki korábban törökországi menekülttáborokban önkénteskedett, utána pedig a szerb-magyar határon dolgozott.

Egy éve kaptam meg a magyar állampolgárságot. Azért kérvényeztem, hogy tudjak szabadon utazni, és segítsen a munkavállalásban. A magyarságomat egy hivatalos dokumentum megléte vagy hiánya semmiben nem befolyásolja. Mélységesen elítélem a kormány hozzáállását a menekültkérdéshez. Úgy látom, hogy ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket. Nekem elég a román útlevél, legfennebb nem utazom és dolgozom bizonyos országokban. A magyarságom változatlan, de ez által a kormány által vezetett államhoz nincs többé közöm.

– olvasható a cikkben.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.3 hozzászólás

Írd le a véleményed!
  1. kubus

    Nem probléma hogy lemondott mindnek le kellene mondania,külömben is nem erdélyt árasszák el,de ha hazavinné őket alighanem jó megbüntetné a Román igazságszolgálltatás minimum embercsempészésért.

  2. Mamus

    Az állampolgárság nem ruha amit váltogathatunk, eldobunk, ha már nem kell, nincs hasznomra. Bármilyen a kormányom, akkor is magyar vagyok, leszek is és büszke vagyok rá. A magam mikrovilágában a saját lelkiismeretem szerint élek, teszek. Nem vagyok bűnös egyik világháborúért sem, bár igyekeznek az ellenkezőjét bizonyítani, csak azért, mert magyar vagyok. A szívemben vagyok magyar és bárhova kerülnék ott is az lennék.

  3. Szabó Gábor

    Korrekt. Ez a kormány engem sem képvisel, de nekem csak ez az egy állampolgárságom van. Jobb megoldás volna, hogy ha OV mondana le.


Új hozzászólás