+ Média

Az épülő kerítés miatt mondott le magyar állampolgárságáról az erdélyi lány

Nágó Zsuzsa

Egy kormány az állampolgárai nevében cselekszik. Én visszautasítom, hogy az én nevemben fal épüljön háborús menekültek ellen. Ez a lemondás az én tiltakozásom.

– Ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket – mondja a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa erdely.atlatszo.hu-nak adott interjújában.

A menekültekkel kapcsolatban az én személyes meggyőződésem összeegyezhetetlen a magyar kormány álláspontjával. A pengés vaskerítés egyáltalán nem megoldás, csak egy gyáva, fasiszta lépés. A falon kívül a kormány más lehetséges megoldást még csak fel sem vetett. Egy kormány az állampolgárai nevében cselekszik. Én visszautasítom, hogy az én nevemben fal épüljön háborús menekültek ellen. Ez a lemondás az én tiltakozásom.

– nyilatkozta Nágó Zsuzsa, aki korábban törökországi menekülttáborokban önkénteskedett, utána pedig a szerb-magyar határon dolgozott.

Egy éve kaptam meg a magyar állampolgárságot. Azért kérvényeztem, hogy tudjak szabadon utazni, és segítsen a munkavállalásban. A magyarságomat egy hivatalos dokumentum megléte vagy hiánya semmiben nem befolyásolja. Mélységesen elítélem a kormány hozzáállását a menekültkérdéshez. Úgy látom, hogy ha ennyire gyökeresen másképp érzek és gondolkodom, mint a kormány, nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket. Nekem elég a román útlevél, legfennebb nem utazom és dolgozom bizonyos országokban. A magyarságom változatlan, de ez által a kormány által vezetett államhoz nincs többé közöm.

– olvasható a cikkben.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Szabó Gábor szerint:

    Korrekt. Ez a kormány engem sem képvisel, de nekem csak ez az egy állampolgárságom van. Jobb megoldás volna, hogy ha OV mondana le.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top