+ Életmód

A tudósok szerint Hemingway, Mary Poppins, Bölcsek kövére és Mr. Hyde típusú részeg ember létezik

hemingway

A kutatásban 374 egyetemista vett részt, a típusokat pedig irodalomi– és a pop kultúrából ismert alakokról nevezték el.

Azt eddig is tudtuk, hogy a részeg embernek több típusa létezik, de ennek eddig semmiféle tudományos alapja nem volt. A Columbia-i University of Missouri pszichológusai viszont a minap publikáltak egy tanulmányt, amiben tudományos alapon vonnak le következtetéseket az ittas emberek személyiségéről és típusairól – olvasható a time.com-on.

A kutatásban 374 egyetemista vett részt, a típusokat pedig irodalmi– és a pop kultúrából ismert alakokról nevezték el.

A legtöbben Hemingway-re itták magukat

Egészen pontosan a tanulók negyven százaléka. A híres író soha nem titkolta, hogy imádja a whiskyt és irdatlan mennyiséget be tud nyakalni anélkül, hogy lerészegedne. Ezenkívül Hemingwaynek ittas állapotban sem torzult jelentős mértékben a személyisége. Aki viszont aranyosabb és boldogabb lesz az alkoholtól, az bizony az 1964-es mozifilm főszereplőjére, Mary Poppinsra hasonlít – legalábbis ittas állapotban.

Akik barátságosra isszák magukat, és a társaság középpontjában sziporkáznak a Bölcsek kövére című vígjáték professzorára (Eddie Murphy) hasonlítanak. A filmben főszereplő túlsúllyal küzd, ám semmilyen módszerrel nem tud lefogyni, így feltalál egy varázs kapszulát. A pirula hatására valódi sportos, vonzó sármőrré változik át.

A kötekedők a Mr Hyde fedőnevet kapták

Ők azok, akik ha berúgnak, kötekedni kezdenek, a felelősségérzetük pedig észbeli képességeikkel együtt azonnal elpárolog az alkohol hatására. Az agresszív részegeket Robert Louis Stevenson skót író, a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete című könyvének “gonosz” főszereplőjéről nevezték el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top