Nem vonul vissza az egészségügyi problémákkal küzdő gitáros

4.1.1

Dick Dale, a surf rock-gitáros legenda most 78 éves, komoly egészségügyi problémákkal küzd, de nem hagyhatja abba a turnézást, különben nem tudná fizetni orvosi ellátását.

Most a Stereogum közölt egy cikket a gitárosról, aki több egészségügyi problémával is küzd egyszerre: két végbélrákon is túl van, a gyomra egy részét pedig már kivették. Cukorbetegsége mellett most veseelégtelenséggel küszködik, de a dialízist nem vállalta, valamint már a csigolyái is komoly fájdalmakat okoznak számára.

A bostoni születésű gitáros mégsem kórházban fekszik, hanem folyamatosan turnézik, mivel másképpen nem tudná fizetni orvosi számláit, amely havonta 3000 dollárra rúgnak. Dick Dale elmondása szerint már 15 éve tart ez az állapot, azonban hiába szeretne inkább hawaii otthonában pihenni, erre nincs lehetősége, mert az a biztos halált jelentené.

A turnézás is komoly megerőltetéssel jár, a gitáros elmesélte, hogy egyedül már a színpadra is alig tud felmenni, folyamatosan zenésztársai segítségére szorul.

Dick Dale másodvirágzása a kilencvenes években, amely nagyrészt a Ponyvaregény című filmnek volt köszönhető:Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!