+ Történelem

Megújul a keszthelyi kastélymúzeum

Végéhez közeledik a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum felújítása, szeptemberre elkészül a rekonstrukció jelentős része. Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy több jelentős beruházás is zajlik jelenleg a kastély területén.

Keresés a weben

Végéhez közeledik a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum felújítása, szeptemberre elkészül a rekonstrukció jelentős része. Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy több jelentős beruházás is zajlik jelenleg a kastély területén.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében valósul meg a történeti kastélypark rekonstrukciója 250 millió forintból. Az 1880-as tervek alapján visszaállítják a viktoriánus kertművészet kiemelkedő alkotását, bizonyos esetekben már modern anyagok felhasználásával. A Nyugat-dunántúli Operatív Programon belül több mint 2 milliárd forintos beruházással megvalósuló turisztikai attrakció fejlesztés keretében megújul a kastélyhoz tartozó egykori Amazon szálló. A felújított épületben új , a főúri utazásokkal kapcsolatos kiállítást alakítanak ki, amely az 1880 és 1930 közötti időszakot öleli fel. A kiállítás az év végén vagy a következő év elején nyílik meg.

Ugyanezen fejlesztési program keretében a kastély is részben megújul, átalakul a bejárat és a kijárat. Olyan múzeumot hoznak létre, amely megfelel a 21. századi elvárásoknak. A titkárság és az igazgatói iroda kiköltözik a kastély közepéből, a teret a látogatóknak adják vissza. Ezekben a szobákban is új kiállítás valósul meg: Festetics-arcképcsarnokot mutatnak be. A Festeticsek sok mindent adtak Magyarországnak, a térség fejlődése a Festeticsekhez kötődik, nekik állítanak emléket és bemutatják a család történetét. A beruházás keretében a kastély pincerészében egy új bormúzeumot is kialakítanak, ahol emlékszobát hoznak létre Bakonyi Károly szőlőnemesítőnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top