+ Film

Szeptemberben jön a XV. lakiteleki filmszemle

Dunaversitas

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület szervezésében szeptember 21-e és 23-a között tartják meg a XV. lakiteleki filmszemlét – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vasárnap.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület szervezésében szeptember 21-e és 23-a között tartják meg a XV. lakiteleki filmszemlét – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vasárnap. A filmszemlét Gaál István Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, fényképész, operatőr emlékezetére rendezik meg.

Már sok film érkezett, a nevezési határidő augusztus 10.

– mondta Lezsák Sándor, aki egyben a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának vezetője.

A filmszemlére az Országgyűlés elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és több intézmény értékes díjakat, nyereményeket ajánlott fel, a nyertes alkotást a Duna TV bemutatja.

– fűzte hozzá. A pályázati felhívás részletei a népfőiskola honlapján olvashatók, a nevezési lapot is onnan lehet letölteni. Az Országgyűlés alelnöke kiemelte, hogy a filmszemle díszvendégeként lesz jelen a Zentán működő Bolyai Filmműhely 50 diákja, ők különdíjat adnak át az általuk választott film alkotójának. A pályázat kiírása szerint a versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden, 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi lakiteleki filmszemléken nem szerepelt. A filmeket krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok, valamint híradó-tudósítás az internetre elnevezésű kategóriában lehet nevezni. Nevezési díj nincs. A nevezett filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat. A zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép Mestere.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top