+ Film

Megelevenedik a martfűi rém ámokfutása Sopsits Árpád új filmjében

a martfűi rém Sopsits Árpád

A martfűi rém címmel készülő film 1957-67 között a szocializmus Magyarországán megtörtént hat bűnesetet és azok nyomozását dolgozza fel fikciós elemekkel vegyítve.

Sopsits Árpád, a Céllövölde, Torzók, A hetedik kör rendezője ismét forgat. Augusztus végétől a magyar kriminalisztika történet egyedi fejezetét, a martfűi sorozatgyilkosságot feldolgozó pszicho-thrilleren dolgozik. A martfűi rém címmel készülő film 1957-67 között a szocializmus Magyarországán megtörtént hat bűnesetet és azok nyomozását dolgozza fel fikciós elemekkel vegyítve – írja a hirmagazin.eu a mixonlinra hivatkozva.

A korabeli Magyarország nyomott társadalmi-politikai-pszichológia légkörében játszódó pszicho-thrillerrel párhuzamosan a szereplők között létrejövő lélektani dráma is kibontakozik Sopsits új filmjében, mely legkorábban 2016 őszén kerülhet a mozikba.

Az operatőr Szabó Gábor, a Filmalap közel 510 millió forinttal támogatja a filmet.

A martfűi rémről 2009-ben így írt Bátyi Zoltán a Délmagyarországban:

Egy évtizeden keresztül büntetlenül támadta meg áldozatait egy kéjgyilkos Szolnok megyében az ötvenes és a hatvanas években. A kéjgyilkos helyett egy tiszaföldvári férfit ítéltek el, aki 11 évet húzott le a szegedi Csillag börtönben. Riport csak 18 éven felülieknek!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top