+ Zene

Magára maradt a szexuális erőszakkal vádolt énekes

bill cosby

Nem lesz új kiadása a megtépázott hírnevű, szexuális erőszakkal megvádolt Bill Cosby amerikai színész-komikus tavalyi életrajzi kötetének.

Nem lesz új kiadása a megtépázott hírnevű, szexuális erőszakkal megvádolt Bill Cosby amerikai színész-komikus tavalyi életrajzi kötetének, és a már megjelent keményfedeles változaton és az e-könyvön sem terveznek változtatást.

A neves Simon and Schuster nevű amerikai kiadó alelnöke, Cary Goldstein közölte: nem egészítik ki a szexuális erőszakra vonatkozó vádakkal, és a tervekkel ellentétben nem adják ki puhafedeles változatban Bill Cosby szeptemberben megjelent életrajzát.

Mark Whitaker írása, a Cosby: His Life and Times kedvező fogadtatásra talált megjelenésekor, később azonban heves bírálatok érték a könyvet, amiért nem tárgyalta a sztár elleni vádakat.

Az első kiadást olyan hírességek méltatták, mint Billy Crystal, Mary Tyler Moore, Jerry Seinfeld és David Letterman. Cary Goldstein szerint azonban a hírességek egy részétől származó dicsérő szavakat – az érintettek kérésére – azóta eltávolították a művet népszerűsítő internetes oldalakról.

Whitaker 544 oldalas írása rokonszenves képet fest Cosbyról, akit méltat a feketék és fehérek közötti kapcsolatok előmozdításáért. A könyv

kiterjedt kutatómunkára és a Cosbyval, valamint több mint hatvan közeli barátjával és ismerősével készített mélyinterjúkra épül

, ám egyszer sem említi azokat a vádakat, amelyek szerint a komikus bedrogozott és szexuálisan zaklatott számos fiatal nőt az 1970-es és 1980-as években.

Részben a könyv megjelenése sarkallt néhány nőt arra, hogy a nyilvánosság elé tárja történetét. Az utóbbi hónapokban több mint két tucat nő vádolta meg őt molesztálással. A most 78 éves Cosby ellen hivatalosan sohasem emeltek vádat és a nyilvánosság előtt a sztár tagadja az állításokat.

Egy tavaly novemberi Twitter-bejegyzésében Whitaker, a Newsweek magazin egykori szerkesztője

helytelennek nevezte, hogy nem foglalkozott a szexuális erőszakra vonatkozó vádakkal és nem ment utána agresszívebben a témának

– írta a BBC News.

Csütörtökön Cosbynak nem sikerült leállíttatnia egy polgári pert, amelyet még tavaly decemberben indított ellene egy nő, azt állítva, hogy a komikus 1974-ben a Los Angeles-i Playboy Házban szexuálisan molesztálta őt, amikor 15 éves volt. A kaliforniai legfelsőbb bíróság elutasította Cosby kérelmét az ügy felülvizsgálatára, ami azt jelenti, hogy a felperes Judy Huth ügyvédei eskü alatt kérdezhetik ki a színészt.

A Cosby elleni első vádak 2005-ben kaptak szárnyra, amikor két nő nyilvánosan kijelentette, hogy a komikus bedrogozta, majd amikor öntudatlan állapotban voltak, szexuálisan zaklatta őket. A nők egyike, Andrea Constand polgári peres eljárást is indított a sztár ellen, ám 2006 novemberében a két fél végül peren kívüli megállapodást kötött.

Az évek során több nő is megvádolta az Egyesült Államok-szerte népszerű tévésztárt, ám az ügy akkor került igazán a figyelem középpontjába, amikor Hannibal Buress komikus erőszaktevőnek nevezte kollégáját egy tavaly októberi fellépése alkalmával.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top