+ Zene

Elkészült a világ legnagyobb dalszöveg-katalógusa

a világ legnagyobb

Bár az emberek leginkább az egyszerű pop zenét részesítik előnyben, minden idők három legsikeresebb zenei előadója meglehetősen alacsony helyezést ért el a listán

Eminemnek van a legnagyobb szókincse a zeneiparban: a nem egyszer modern William Shakespeareként aposztrofált amerikai rappert Jay Z, Tupac Shakur, Kanye West és Bob Dylan követi a sorban.

A világ legnagyobb dalszöveg-katalógusa, a Musixmatch mögött álló csapat 25 műfaj 93 legsikeresebb előadójánál nézte meg, hogy a felhasznált szavakat tekintve ki dolgozik a legszélesebb palettáról a számaiban – olvasható a digitalspy nevű szórakoztatóipari hírportálon.

Az igazságosság jegyében – mivel nem mindegyik művész egyformán termékeny zeneileg – a vizsgálat készítői az egyes előadók száz legszószátyárabb számára koncentráltak.

Az összehasonlításból Eminem került ki győztesen, aki eddig 8818 különböző kifejezést használt a számaiban, a második helyet Jay Z szerezte meg 6899 szóval. Tupac Shakur a dobogó harmadik helyét szerezte meg (6596 szó), Kanye West negyedikként (5069 szó), Bob Dylan ötödikként (4883 szó) futott be.

A The Black Eyed Peas a hatodik, Celine Dion a tizedik, Beyoncé a tizenötödik, Robbie Williams a tizenhetedik, Mariah Carey a huszadik helyre került. A dalaiban használt 2524 szóval Taylor Swift negyvenedikként futott be, mindössze egy hellyel – és öt szóval – megelőzve Katy Perryt.

A sereghajtók közé tartozik 1497 szavas szókincsével a Spice Girls, majd rögtön utána Bruno Mars áll a 92. helyen 1489 szóval. A lista legvégén Kenny G amerikai szaxofonista áll, aki dalaiban mindössze 809 szót használva adott el több mint 75 millió lemezt világszerte.

Bár az emberek leginkább az egyszerű pop zenét részesítik előnyben, minden idők három legsikeresebb zenei előadója meglehetősen alacsony helyezést ért el a listán: a The Beatles a 76., Elvis Presley a 38., Michael Jackson a 42. helyre került.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top