+ Média

Nagy valószínűséggel elraboltak 3 spanyol újságírót Szíriában

spanyol

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az újságírók a közel-keleti ország északi részén lévő Aleppóban dolgoztak, és onnan tűntek el.

Feltételezhetően elraboltak három spanyol újságírót Szíriában – közölte a spanyol sajtó kedden diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az újságírók a közel-keleti ország északi részén lévő Aleppóban dolgoztak, és onnan tűntek el.

Elsa González, a spanyol újságíró szövetség elnöke a spanyol közszolgálati televíziónak elmondta:

A polgárháborúról tudósító három szabadúszó újságíró július 10-én érkezett Szíriába Törökország felől, és utoljára 9 nappal ezelőtt adtak magukról életjelet. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy valóban elrabolták őket.

Szíriában 2013 szeptemberében raboltak el utoljára spanyol újságírókat, akik idén márciusban, 194 nap fogság után szabadultak ki az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő fegyveres csoport fogságából.

Aleppóban mindennaposak az összecsapások a felkelők és a kormányerők között a polgárháború kitörése óta. A város 2012 júliusa óta megosztott, nyugati részét a hadsereg, a keleti felét pedig a kormány megdöntéséért harcoló ellenzékiek ellenőrzik. A katonaság rendszeresen bombázza az észak-szíriai nagyváros felkelők uralta negyedeit, a légicsapásoknak eddig is ezrek estek áldozatául.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top