+ Irodalom

Rejtő Jenőnek is állítanak gondolatkövet

Rejtő Jenő

Erzsébetváros önkormányzata gondolatkövet állíttatna Rejtő Jenő születésének 110. évfordulója alkalmából, hiszen ő is Erzsébetváros gyermeke. Jelenleg Szenes Hannának és Carl Lutz svájci diplomatának van egy-egy ilyen sziklába vésett gondolata a városban.

Erzsébetváros önkormányzata gondolatkövet állíttatna Rejtő Jenő születésének 110. évfordulója alkalmából, hiszen ő is Erzsébetváros gyermeke. Jelenleg Szenes Hannának és Carl Lutz svájci diplomatának van egy-egy ilyen sziklába vésett gondolata a városban.

Rejtő Jenő, alias P. Howard Erzsébetváros gyermeke. A színmű- és kalandregény író 1905. március 29-én született a Szövetség utca 22. szám alatti lakóházban. Elemi iskoláit a Kertész utcai Községi Polgári Fiúiskolában végezte.

– olvasható Dr. Kispál Tibor önkormányzati képviselő blogbejegyzésében.

Kispál javaslatát még júniusban fogadta el a képviselő testület. A döntés értelmében Rejtő gondolatköve a Rejtő Jenő utca és a Hevesi Sándor tér határvonalán a Magyar Színház előtt kialakított téren lesz. A feliratról egyébként még semmit nem tudni, csak azt, hogy mindenki megszavazta a testületi ülésen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top