+ Színház

Viharos gyorsasággal távozott a békéscsabai színház igazgatója

fekete péter

A testület – Fekete Péter munkájának méltatása után – egyhangúlag, 14 igen szavazattal határozott arról, hogy az igazgató július 31-vel távozhat posztjáról.

A békéscsabai közgyűlés péntek esti rendkívüli ülésén hozzájárult ahhoz, hogy Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója közös megegyezéssel távozzon posztjáról. Feladatait augusztus 1-jével megbízott vezetőként Seregi Zoltán igazgatóhelyettes veszi át.

A testület – Fekete Péter munkájának méltatása után – egyhangúlag, 14 igen szavazattal határozott arról, hogy az igazgató július 31-vel távozhat posztjáról.

Fekete Péter elmondta, hogy a kormány a múlt héten új cirkuszművészeti központ létrehozásáról döntött, ezáltal megreformálja a teljes cirkuszművészeti ágat. Eddig miniszteri biztosként irányította az előkészületeket, most pedig támogatást kapott a kabinettől, hogy benyújtsa pályázatát a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetői tisztségére. A munka törvénykönyve rendelkezései szerint ugyanis két intézményben nem láthat el igazgatói feladatokat.

A kormány tervei szerint egy új nemzeti előadó-művészeti központ jön létre, amelynek az egyik lába Békéscsaba lesz.

Hangsúlyozta: kollégai továbbviszik a Békés megyei teátrumban elkezdett munkát, reményei szerint Seregi Zoltán a későbbiekben kinevezett igazgatóként folytatja tevékenységét a színház élén, ő mint tanácsadó segíteni fogja munkájában.

Új feladatáról szólva kiemelte, az annyit jelent, hogy

Békéscsabának eggyel több játszóhelye lesz, ugyanis a jövőben is szeretne a teátrummal közös programokat létrehozni.

Fekete Péter nyolc évig irányította a Békéscsabai Jókai Színházat.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője a szeptemberi testületi ülésre előkészíti az önkormányzati fenntartású teátrum igazgatói posztjára a pályázati felhívást.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top