+ Irodalom

Ma már bárki temethet egy Petőfit?

petőfi

Idén márciusban írtuk, hogy jövőre temetik Petőfit, ehhez képest még augusztus sincs, és Petőfi sírja már a Fiume úti temetőben domborul.

Idén márciusban írtuk, hogy jövőre temetik Petőfit, ehhez képest még augusztus sincs, és Petőfi sírja már a Fiume úti temetőben domborul. Nincs körülötte média hyp, mert bár Morvai Ferenc szerint 99%-ban igazolt, hogy mitokondriálisan is Petőfi csontjait hantolták ki Barguzinban, a kétségek terepszínű ruhában ácsingóznak körülötte.

Tudomány ide vagy oda, a téma akkor kapott hetedik dimenzióban mozgó árnyalatot, amikor Széles Gábor a vizsgálatok után kijelentette, Petőfit a Habsburgok áshatták el Barguzinban. Lapáttal, ketten. Sok vizet veszítve. Az állításhoz nem fér kétség, egy átmulatott éjszaka után bárki mondhat ilyet a mákföldön párálló vizelet fölött. Úgyhogy maradjunk mértéktartóak, és olvassuk el az MTI precízen megfogalmazott írását a hantolásról, és utána álmodjunk szépeket:

A Petőfi Sándor költő tiszteletére rendezett emléknapon tartott megemlékezés résztvevői koszorúznak egy sírhelynél a Fiumei úti sírkertben 2015. július 17-én. A sírhelyen

Petőfi Sándor költő, forradalmár, született Magyarországon 1823-ban, meghalt Szibériában 1856-ban.

felirat olvasható. Az emléknapot abból az alkalomból rendezték, hogy a bizottság végső búcsút vett a költő állítólagos földi maradványaitól. A Magyar Tudományos Akadémia korábbi állásfoglalása szerint továbbra sincs bizonyíték arra, hogy Petőfi Sándor földi maradványait találták volna meg a szibériai Barguzinban, és a korábban Kínában elvégezett DNS-vizsgálattal kapcsolatban is több hiányosságra hívták fel a figyelmet.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top