+ Design

Budapest mesevilágba költözött – és jól áll neki!

Vidák Zsolt

Augusztus 1-ig látható a Telepen Vidák Zsolt My little Budapest című kiállítása. A fiatal illusztrátor olyan mesés Budapestet álmodott meg, amibe szívünk szerint azonnal beköltöznénk.

Szeretnéd látni, milyen, amikor Budapest jellegzetes bérházai, épületei bekerülnek a színes és határtalan mesevilágba? Megnéznéd az utca emberét, amikor nyakon öntik gyermeki képzelőerővel? Akkor neked a Madách Imre út 8-ban a helyed, itt található ugyanis a Telep. Ha felmerészkedsz az emeletre, megtekintheted Vidák Zsolt illusztrátor és grafikus kiállítását, mely a My little Budapest címet viseli, és július 9-én nyílt meg.

Vidák Zsolt 2008-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Nem is akárhogy: kiérdemelte a legjobb diploma díjat! Képregényei, illusztrációi nem csak hazánkban kerültek kiállításra, Hollandiában, Norvégiában és a Dél-afrikai Köztársaságban is megcsodálhatták munkáit. Zsolt a Magyar Postánál bélyegeket tervez, illusztrált már gyermekregényt, a Lürzer’s Archive Magazin pedig háromszor is beválogatta a világ 200 legjobb illusztrátora közé.

A Telep emeletére lépve komplett mesevilág tárul a szemünk elé. Vidák Zsolt képeit nézve kedves, barátságos, aranyos Budapest jelenik meg előttünk, mely szinte csábít minket. Legszívesebben azonnal beköltöznénk ebbe a varázsvárosba, melynek megmaradtak a jellegzetes vonásai.

Vidák Zsolt My little Budapest kiállítása a Telep galériájában – a szerző fotója

Az ellenőr Vidák Zsolt Budapestjében is hihetetlenül flegmán és unottan áll, és orra olyan vörös, hogy még a vonat is azonnal lefékezne előtte. A gangos bérházban éppúgy zajlik az élet, mint a valóságban. Ebben a mesevárosban a falak mögé is belátunk, és minden egyes lakásban egy külön kis világ elevenedik meg.

A kép forrása: Vidák Zsolt

A My little Budapest kiállítás képeit érdemes alaposan szemügyre venni, nem csak úgy lóhalálában végigrohanni, sok olyan apró részletet vehetünk ugyanis észre, amely tovább növeli a művek élvezeti értékét. Az egy dolog, hogy van olyan alkotás, amin dinoszauruszok lődörögnek az utcán, de a feliratok, a reklámok is megérnek egy misét. Ahogy Mohadesign digitálisan színezett tusrajzai, úgy Vidák Zsolt grafikái is Tesz-Vesz várost juttatják eszembe.

Vidák Zsolt grafikája

Pont annyira karikíroz, amennyire szükséges, és nem kíván lenyomni a torkunkon semmiféle világmegváltó társadalmi üzenetet. A képekből sugárzik az életvidám, gyermeki látásmód, ezen a szemüvegen keresztül nézve ez a sokat látott Budapest még ízesebb, még izgalmasabb. Aki még nem látta Csudapestet, annak augusztus 1-ig van ideje bepótolni a lemaradását a Telepen, addig látogatható ugyanis a My little Budapest kiállítás.

Korábban írtuk:

Budapest, ahogy még sosem láttad (KoPé, Petyka és Mohadesign Budapest 3 in 1 kiállítása a Palomában)

Óriáscápa keresi áldozatát a Dunában – fotó!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top