+ Képzőművészet

Bernar Venet nyolc tonnás szoborcsoportja kerül a Március 15. térre

bernar venet

Hasonló értékű és nemzetközi jelentőségű köztéri műalkotás felállítására a világ bármelyik nagyvárosa életében ritkán adódik példa.

Budapestre érkezik a francia kortárs képzőművész, Bernar Venet közel nyolc tonna összsúlyú szoborcsoportja, amelyet a budapesti Belváros szívében, a Március 15. téren láthat majd a nagyközönség július 16-tól.

Az alkotás Budapest Főváros és az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető képzőművészeti kiállítása és vására, Magyarország legnagyobb kortárs művészeti eseménye együttműködésében kerül Budapestre. Hasonló értékű és nemzetközi jelentőségű köztéri műalkotás felállítására a világ bármelyik nagyvárosa életében ritkán adódik példa.

Az Art Market Budapest egyik célja, hogy látványos és élvezetes formában tegye a kortárs képzőművészetet könnyen hozzáférhetővé. Az évente megrendezésre kerülő művészeti seregszemle ezt a célt szem előtt tartva sCULTURE elnevezéssel szoborprogramot hozott létre, amely a kiállításnak rendszeresen otthont adó Millenáris Parkban rendezett szoborkiállítás mellett alkalmanként a Főváros tereit is kortárs alkotásokkal igyekszik felfrissíteni. Látványos példája volt ennek a törekvésnek a legutóbbi Art Market Budapest zárónapján, 2014 októberében a Széchenyi térre kihelyezett, a föld alól előmászó óriást ábrázoló nagyméretű köztéri installáció is. A sCULTURE teljességében majd az Art Market Budapest idején, októberben kibontakozó programját előlegezi meg a most köztérre kerülő nagy értékű és látványos alkotás bemutatása.

A nemzetközileg jól ismert, globálisan nagyra értékelt és mértékadónak tekintett képzőművészek budapesti bemutatkozása és az ennek hatását erősítő nemzetközi kommunikáció ennek a célnak az elérésében játszhat meghatározó szerepet.

Bernar Venet korunk legismertebb nemzetközi jelentőségű képzőművészeinek egyike. Az 1941-ben Franciaországban született művésznek világszerte számos monumentális köztéri szobra áll többek között olyan jelentős művészeti központokban, mint Párizs, Berlin, Tokió, Szöul, Nizza, San Francisco és mások.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top